Taxi-Holger i chok efter kæmpe bøde

Taxi-Holger – alias Holger Kragh Larsen – med bødeforlægget på 12.500 kroner! (Foto: sebro-press)

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

CHRISTIANSFELD: Taxi Holger i Christiansfeld – alias Holger Kragh Larsen – er i chok. Han er helt uventet præsenteret over for en kæmpe bøde – eller afgift – på ikke mindre end 12.500 kroner!

– Ja, da jeg åbnede brevet med bødeforlægget, fik jeg et chok. Jeg anede intet. Jeg var slet ikke klar over, at jeg skulle have gjort noget forkert. Og da slet ikke noget, der kunne udløse en så stor bøde, fortæller Holger Kragh Larsen til avisen.

Afsenderen af brevet med det tårnhøje bødekrav – eller afgift – er Miljøministeriet. Man mener, at Holger Kragh Larsen har overtrådt miljølovgivningen, fordi han under en taxitur i København skulle være kørt ind i et område, der var miljøbeskyttet mod forurenende biler:

Røveri ved højlys dag

– Det handler for mig om røveri ved højlys dag. Jeg skulle bare lige på en taxitur aflevere nogle kunder ved Cirkusbygningen i København. Jeg anede ikke noget om, at jeg ikke køre der. Der må jo nok have været et skilt, men det må jeg jo have overset, fortæller Holger Kragh Larsen om hans oplevelse i hovedstaden.

 Han lægger ikke skjul på, at han stadig er chokeret og frustreret – og også vred over, at han har fået en så stor bøde:

– Kære venner, jeg har jo hverken begået røveri eller  overfaldet nogen, men blot ved et uheld kørt ind i et område, hvor jeg åbenbart ikke måtte, siger han.

Og så undrer han sig over, at bødeforlægget er udstedt fra et kontor i Miljøministeriet og ikke af Rigspolitiet, som er normalt. Han kan heller ikke forstå, at brevet er fremsendt uden underskrift, men kun med et fotografi af bilens nummerplade.

Umuligt at få en
forklaring

– Jeg har prøvet at forespørge i ministeriet for at få en lidt nærmere forklaring, men det har været helt umuligt, da brevet er uden underskrift, og derfor ikke refererer til nogen bestemt person. Brevet indeholder kun en lang og for mig uforståelig smøre og et telefonnummer skrevet med småt. Udover at få at vide at der ingen klagemulighed er, har det været som at slå i en dyne. Og det er jeg skuffet og vred over. Det føles jo næsten, som man bor i en diktaturstat og ikke i Danmark, lyder det fra taxi-vognmanden fra Christiansfeld. Og han føjer til:

– For mig er 12.500 kroner rigtigt mange penge. Det svarer jo til to måneders folkepension, så jeg havde i det mindste håbet på en nedsættelse af beløbet, men nej.

Holger Kragh Larsen giver udtryk for, at der virkelig er trådt på ham, og han stiller sig også uforstående over for, at han skulle have overtrådt bestemmelser i miljøloven. Taxibilen han kørte i er nemlig placeret i den lave miljøgruppe.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.