Lokale sønner drog ud i verden – og kom ikke hjem

Torsdag den 27 januar vil Gunnar Krag fra arkivet i Hejls-Hejlsminde fortælle om en af sognets store sønner, der som ung tog til udlandet for at uddanne sig, og som siden resten af sit liv arbejdede som ingeniør på tre forskellige kontinenter.

 

Jesper Johansen Schultz blev født på Klostergården i Hejls i 1865 og døde i Kina i 1943. Hans eventyrlige liv er et eksempel på livet for mange europæere, som i imperialismens periode drog ud i verden og anlagde jernbaner og fabrikker og var med til at starte industrialiseringen i den tredje verden.
Foredraget er ledsaget af mange billeder, hvoraf mange af dem er taget af Jesper Schultz selv. Han tog gennem sit lange liv i tusindvis af billeder, og nogle hundrede af dem er endt i arkivets samlinger i Hejls. Sandsynligvis har han efterladt billederne hos sine forældre i Hejls på et af sine sjældne besøg i Danmark enten i 1908 eller i 1915.

Se også