Arkitektkonkurrence om 22 boliger i Hejls

HEJLS: Boligselskabet AAB/Bovia i Kolding gør nu klar til at sende opførelsen af nye boliger i Hejls i arkitekt-konkurrence. Det ventes at ske inden sommerferien. Det siger boligselskabets byggechef, Niels Klausen, til avisen. Han forventer, at der kommer nye boliger ud af konkurrencen til både familier børn og til ældre.
Han forventer videre, at selskabet kan tilbyde nye moderne lejeboliger i Hejls i slutningen af 2023.


En af grundene til at AAB/Bovia interesserer sig for at bygge boliger i Hejls, hænger sammen med at man anser, at der nu må være et behov for lejeboliger. Det er nemlig nu over 10 år siden, der er senest er bygget almennyttige boliger i byen. De blev bygget af Tyrstrup Andelsboligforening af 1954 – nu snart Alfabo.
– Der kan ses frem til en helt ny type af lejeboliger, som forhåbentlig kan trække nye borgere til og understøtte livet i lokalsamfundet, siger Niels Klausen.
Han fortæller, at de nye boliger skal opføres på en stor grund, som selskabet har købt af Kolding Kommune i boligudstykningen, Kirkemarken.
– Det handler om 20-24 boliger som lav-tæt bebyggelse. Men byggeriets nærmere udseende kendes først, når projektet har været igennem arkitektkonkurrencen. Et lignede projekt har selskabet i gang i Ødis:
– Vi ved, at mange gerne vil bo i attraktive lejeboliger, og at sådanne boliger tiltrækker både unge, familier og ældre, som kan være med til at skabe mere liv i landsbyerne, siger Niels Klausen.
AAB/Bovia er godt klar over, at der en vis risiko for ”tomgang”, når der bygges så mange nye boliger i et lille samfund på én gang, og det kan betyde, at nogle af boligerne kan komme til at stå tomme i en rum tid, før de udlejes. Men den risiko tager selskabet på sig.
Når det handler om almennyttige boliger så er Kolding Kommune ifølge loven forpligtet yde et såkaldt grundkapitaltilskud til AAB/Bovia på 10 procent af den samlede byggesum. /bro

Se også