Lokale brandmænd i røg og flammer

2021 var et travlt år for brandmændene i Lunderskov

LUNDESKOV: Året 2021 blev et meget travlt år for brandmændene ved TrekantBrand station Lunderskov. Det blev nemlig til lige ved 100 udkald, og det er rekord for en brandstation med deltidsansatte brandmænd hos TrekantBrand.

Men langt den største del af de opgaver, brandmændene i Lunderskov blev sat til at løse, gik dog til opgaver uden for lokalområdet.
Det skyldes, at tankvognen, som er stationeret på stationen på Metalvej i Lunderskov, er en områdetankvogn, og det betyder, at den står til rådighed for et stort område, når det rigtigt brænder på.
Meget tyder på, at travlheden med mange udkald til brandmændene i Lunderskov fortsætter i det nye år. Der var allerede brug for dem nytårsnat, men dog kun til en meget lille brand. Der var gået ild i en skraldespand!
Værre så det ud ved udkald onsdag den 19. januar kl. 18.38 til en voldsom brand i nogle rækkehuse i Sønder Stenderup syd for Kolding.
Ved ankomsten var der brand i to sammenbyggede rækkehuse, hvor det ene var omspændt af flammer, og det udbrændte da også fuldstændig. En 53-årig mand er i denne forbindelse varetægtsfængslet og sigtet af politiet for ildspåsættelse.
Samme aften måtte brandmændene fra Lunderskov af sted igen. Da gik udrykningen til en mindre brand i naturen på Grønningen i Kolding. Denne assistance blev ydet, fordi mandskabet fra station Kolding fortsat var optaget af branden i Sønder Stenderup.
Den seneste udrykning fra station Lunderskov før deadline af avisen var lørdag den 22. 01. 22 kl. 16.52, hvor det handlede om at slukke en brand i en bil i det fri på adressen Lejrskovvej 4, Toftegård. Og det var så udkald nummer fire i år!
Brandstationen på Metalvej i Lunderskov drives af TrekantBrand. Den har i den politisk godkendte dimensionering for brandvæsnet i Kolding Kommune betegnelsen nærstation med bemanding af deltidsansatte brandmænd (mk). Det betyder, at brandmændene aflønnes af TrekantBrand fra det øjeblik alarmen lyder og til opgaven er løst. /bro

 

Se også