Nye vedtægter skal sikre at lokalråd overlever

Af Svend Erik Brodersen

LUNDERSKOV: Lokalrådet i Lunderskov indkalder til ekstraordinær generalforsamling med hovedformålet at få rådets vedtægter ændret for at gøre rådet mindre følsomt og dermed bedre sikrer overlevelse.

– Det er i øjeblikket således, at gældende vedtægter kræver en bestyrelse på fem medlemmer, og kan de ikke skaffes, vil det være ensbetydende med, at rådet bliver nødt til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling udelukkende for at lukke sig selv. Og det synes vi vil være en skam for Lunderskov by. Derfor foreslår vi nu, at hvis der ikke kan skaffes fem gode ildsjæle, så ændrer vi vedtægterne, så der kan fortsættes med fra tre til fem medlemmer i bestyrelsen, fortæller Steen Sparvath, der er formand.
Den ekstraordinær generalforsamling som, holdes onsdag aften (23.02.21) i Lunderskov Hallens Cafeteria skyldes, at lokalrådet for nylig kom i den situation, at to medlemmer af bestyrelsen valgte på et tidspunkt at forlade bestyrelsen, hvor der ikke kunne nås at opstille nye kandidater til valg på rådets ordinære generalforsamling.
De to forlod bestyrelsen, fordi de følte sig inhabile ved samtidig at være medlem af bestyrelsen for den selvejende institution, Lunderskov Hallen:
– Situationen viste, at lokalrådet i sin opbygning er meget følsomt. Nye vedtægter giver os mulighed for at fortsætte med kun tre i bestyrelsen, siger Steen Sparvath.
Hvis de nye foreslåede vedtægter vedtages af et flertal af de fremmødte på den ekstraordinære generalforsamling onsdag aften i Lunderskov Hallen, så er de endegyldige, siger Steen Sparvath.
Ved den ekstraordinære generalforsamlingen indstilles tidligere halinspektør ved Lunderskov Hallen, Henrik Bjerregaard, som nyt medlem af bestyrelsen for lokalrådet.
En af Lunderskov Lokalråds hovedopgaver er i samarbejde med Kolding Kommune, at sikre Lunderskov by en fornuftig udvikling. Fx hvad cirka 200.000 kommunale kroner, som hvert år tildeles byen via en såkaldt centerbypulje, skal bruges til.
Rådet har således også spillet en aktiv rolle i forbindelse med forskønnelse af byens hovedgade og senest ved en igangværende forskønnelse af området ved byens banegård.

Se også