Gyllevognen væltede – men slap med skrækken og stanken

Billedet viser den væltede gyllevogn. (Foto: BlumePress)

 

LUNDERSKOV: Det antages, at flere tusinde liter gylle i fredags slap ud i naturen, da en gylletankvogn, efterspændt traktor, væltede ved Gelballe, nær Lunderskov. Men trods dette slap man stort set med skrækken.

Uheldet skete på den smalle grusvej, Flauenfeldvej. Politiet har meldt ud, at køretøjet væltede, fordi føreren, en 25-årig mand, ville vige uden om en parkeret personbil. Derved kom han så langt ud i rabatten, at gylletankvognen væltede med ud-strømmende gylle til følge.

Det lykkedes dog tilstedeværende hurtigt at få dæmmet op for gyllen, og der blev også hurtigt slået alarm via 112. TrekantBrand station Lunderskov, samt vagthavende indsatsleder, Nikolaj Dahl Jensen, kørte straks frem til uheldsstedet, og med meldingen pålydende ”større forurening”, valgte indstatslederen allerede under sin fremkørsel at tilkalde assistance fra flere omkringliggende brandstationer, blandt andet fra Vamdrup. Også redningsvognen fra station Tyrstrup i Christiansfeld samt politiet og Kolding Kommunes miljøvagt sås på stedet.

Men heldigvis lykkedes det med fælles hjælp at få den udstrømmende gylle inddæmmet så hurtigt og effektivt, at den ikke nåede at anrette større skader på omgivelserne.

Der oplyses ikke noget om, hvor meget af de 10.000 liter gylle fra den væltede tankvogn, der strømmende ud. Men hen på eftermiddagen var gyllevognen igen på ret køl, og den resterende gylle i tanken kunne dermed spredes ud på de marker, den var tiltænkt.
Det kom heldigvis ikke nogen mennesker til skade ved uheldet.
/bro

Se også