Kunderne hos konkursramt byggefirma lades i stikken
Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)
LUNDERSKOV: Rigtigt mange kunder hos det konkursramte byggefirma, Lunderskov Nybyg, lades nu helt uforskyldt i stikken. De står nu tilbage med halvfærdige huse, som konkursboet ikke finder er økonomisk forsvarligt at overtage og færdigbygge.
Som tidligere omtalt indgav firmaet konkursbegæring torsdag den 3. marts. I første omgang forlød det, at det skete med overskud på regnskabet og med en fyldt ordrebog. Nu har kuratoren i boet, Jann Bruun Jørgensen, Kolding, imidlertid senest meldt ud til jv.dk, at der i stedet for er et underskud på 9,7 millioner kroner på 2020/21-regnskabet efter skat, og der ved første overslag efter lukningen er konstateret gæld for godt 13 millioner kroner!
Derimod holder oplysningen om, at ordrebogen var fyldt op til randen vand. Firmaet havde ved lukningen cirka 140 projekter i gang. Enten som aftaler eller byggerier i gang. Men kun ét af dem finder boet, at det er økonomisk forsvarligt, at færdiggøre. Resten dumpes, som det hedder. Det betyder, at et stort antal kommende husejere helt uforskyldt lades i stikken.
De står nemlig nu tilbage med halvfærdige huse, som de nu selv skal sørge for at få gjort færdige, og det kan betyde, at de, som følge af voldsomme prisstigninger og ugyldige kontrakter, kan lide store tab. Så store, at deres drømme om at få eget hus på grund af konkursen ryger i vasken.
Kurator Jan Bruun Jørgensen forklarer videre om, hvorfor det er endt således:
”Det kunne hurtigt vurderes, at det kun var 20 af de igangværende byggerier, som det gav mening for boet at kigge nærmere på. De resterende ville simpelthen ikke være en god forretning – blandt andet på grund af stigende materialepriser. Og til sidst var der kun fem byggerier, hvor det måske kunne give mening økonomisk for boet at færdiggøre byggearbejdet. Dem tog vi så ud og besigtigede i virkeligheden. Men det er sluttet med, at boet kun har fundet det økonomisk forsvarligt at færdiggøre et enkelt af de mange projekter”, lyder det i Jann Bruun Jørgensens udmelding.