Nye leje- boliger i attraktivt område i Lunderskov

Af Svend Erik Brodersen

LUNDERSKOV: Nu bliver byggeriet i kvarteret ved den naturskønne Dollerup Sø i Lunderskov Nord snart suppleret med almene familie-lejeboliger.

Boligselskabet Kolding er fremme en plan omfattende 36 af slagsen i kvarteret, som hidtil udelukkende har være forbeholdt villaer. Boligselskabet Kolding har købt en stor byggegrund i området af Kolding Kommune til en samlet pris på 76 millioner kroner.

Vil sikre almene boliger
Det hedder i sagens behandling i kommunen, at projektet blandt andet skal være med til at sikre, at kommunen ikke mister almene boliger i takt med, at der andre steder rives ned.

Politikerne i byrådets forskellige udvalg har netop godkendt, at Boligselskabet Kolding kan gå i gang med projektet. Og det betyder, at kommunen ifølge loven, forpligter sig til at betale ti procent af byggeprisen i såkaldt grundkapital. Kommunens skal altså putte 7,6 millioner skattekroner i byggeriet, hvis de nuværende beregninger holder stik efter udbud i licitationen.

De nye lejeboliger skal bygges på Flintevej i kvarteret ved Dollerup Sø.
Bygherren, Boligselskabet Kolding, ejer fx også de almene familieboliger på Skovvejen, hvor andelen af almene boliger netop skal reduceres, som en følge af det, der tidligere hed ghettopakken.

Bebyggelse med haver
Om baggrunden for byggeriet ved Dollerup Sø hedder det blandt andet, at der bliver tale tæt-lavt byggeri med en disponering, som giver boligerne det bedst mulige solindfald. Hver bolig får en lille have med tilhørende terrasse, ligesom der opføres 1,5 p-plads pr. bolig. Boligselskabet påregner, at boligerne i Lunderskov kan være klar til indflytning i april 2025.

Se også