Fra værksted til showroom

Hitsa smedeværksted i Hejls bliver til outdoor living.

Kenneth Kristensen og Francesca Mariotti, der har lagt efternavn til den nye forretning.

Den 21. april 2022 åbnede online shoppen ”Mariotti” i Hejls.

Af Ingolf Becker

Vi er i den anledning på besøg på Søren Jessens Vej 1 i Hejls, hvor ægteparret Francesca Mariotti og Kenneth Kristensen venligt tager imod. Adressen har tidligere huset firmaet Hitsa, der bl.a. producerer bænke og cykelstativer. Alligevel er der ikke spor tilbage af smedeværkstedet, men det hele fremtræder lyst og nyt, og man kan næsten lugte den friske maling.

800 liter maling

”Vægge er brudt ned, gulve er slebet, og der er brugt omkring 800 liter maling for at fjerne sporene efter det tidligere værksted,” fortæller ægteparret, der selv har stået for malerarbejdet og for et omfattende og tiltrængt rengøringsprojekt i det tidligere værksted med tilhørende kontorlokaler.

Bygningerne havde stået tomme et par år, da de købte stedet. I september 2021 begyndte så et større renoveringsarbejde. Dette omfattede også nyt tag og ny isolering, efter at det tidligere værksted havde haft besøg af en mår. Det er også blevet til en ny facade.

Sidst i april kunne parret så slå dørene op til et 400 kvadratmeter stort showroom og et dobbelt så stort lagerareal, samt nyistandsatte kontorlokaler.

Online shoppen med showroom åbnede den 21. april 2022.

Outdoor living

Fra adressen i Hejls sælger Francesca og Kenneth gennem firmaet ”Mariotti” – Outdoor Living – diverse havemøbler. Mariottti er Francescas familienavn. Hun er halv italiener.

”Vi importerer selv møbler fra Kina og – via samarbejdspartnere i Tyskland og Holland – også havemøbler fra Indonesien og Vietnam. Og vi er selv med til at bestemme stof, farver og materialevalg i vævningen, så det bliver den bedste kvalitet,” fortæller Francesca.

Blodprop ved hjertet

Det stod ikke lige skrevet nogen steder, at de skulle opstarte et nyt firma i 2022. Men for 4 år siden blev Kenneth Kristensen ramt af en blodprop ved hjertet. Forud havde han i stigende grad mærket en stadig mere stressende hverdag. Det blev et vendepunkt i parrets liv, hvor de sammen begyndte at genoverveje deres fremtid.

Kenneth Kristensens far grundlagde i 1970 firmaet Nordisk Dæk Import, NDI. Firmaet fungerer som et familiefirma, hvor både Kenneth og hans søskende var ansat, og hvor faren fortsat er aktiv. Francesca var også ansat i firmaet.

Kenneth har bl.a. haft ansvaret for opbygning af et datterselskab, Flex-one, der sælger værkstedsudstyr til autoværksteder. På 15 år voksede selskabet fra fem til halvtreds ansatte. Det betød, at han altid følte, at han var på arbejde og aldrig havde fri.

Livet op til revision

Da Francesca og Kenneth tog deres liv op til revision, resulterede det i, at de flyttede til et mindre hus i Haderslev. Parret, der har været sammen i otte år, har hver 2 voksne børn fra tidligere, der alle er flyttet hjemmefra.

De gjorde sig en del tanker om deres fremtid på arbejdsmarkedet.

”Vi overvejede først at ville handle med italienske specialiteter, men måtte erkende, at der skulle sælges mange spegepølser for at have en indtjening,” fortæller Kenneth smilende. Parret endte med at ville sælge havemøbler, da de begge havde prøvet dette før.

For 10 år siden ejede NDI-familien nemlig også et byggemarked med havemøbler, hvor Francesca, der er uddannet salgsassistent, var ansat. Byggemarkedet blev senere solgt til Davidsen.

Selvom Kenneth har været ramt af både arbejdsbetinget stress og en blodprop ved hjertet, har han det godt med at være igang med noget nyt.

”Jeg har det godt med at sætte ting igang og med at rydde op efter andre,” fortæller han.
Og det har de begge to haft travlt med i de tidligere værkstedbygninger, hvor en gennemgribende renovering var nødvendig.

”Der har allerede været en del interesserede på besøg fra lokalområdet,” fortæller Francesca.

Francesca og Kenneth foran et stort udvalg af havemøbler i deres nye showroom.

Rejser efterår og vinter

Parret glæder sig over at være kommet igang i en branche, hvor de måske har mulighed for at rejse i efteråret og om vinteren. Parret elsker at rejse og har tidligere været i blandt andet Asien, Mexico og USA.

”Vi planlægger sjældent vores rejser i detaljer, men tager dagene som de kommer,” fortæller parret.

”Helst køber vi en gammel bil og rejser rundt på egen hånd”.

Også italienske vine

I efterårsferien var parret i Italien, hvor de i Toscana besøgte en vingård. Her fik de ideen til også at importere og sælge italienske vine. Derfor er det muligt hos dem at købe rød, hvid eller rose vine samt dessertvine over nettet eller i showroomet i Hejls.

Udover selve nethandelen har Francesca og Kenneth åbent torsdag til søndag samt efter aftale i Hejls.

Her kan man i mange tilfælde få sine udvalgte møbler med hjem med det samme.

Se også