Mange hestevogne kører gennem Christiansfeld på søndag

På søndag kan man opleve de smukke gamle hestevogne, som man kørte i før bilens tid. Billedet er fra Slesvigske Køreselskabs hjemmeside.

 

Søndag den 12. juni omkring kl. 11 vil man kunne se et optog af fem til ti hestevogne køre gennem Christiansfeld. Der vil være vogne med både en, to og fire heste foran.

Det fortæller 86-årige Andreas Brøchner fra Hjerndrup til avisen. Det er foreningen Slesvigske Køreselskab, der besøger Andreas, som er æresmedlem af foreningen.

Turen går fra Andreas Brøchners adresse, Lillegårdsvej 3, gennem skoven til Tyrstrup Kro, hvor man gør et lille ophold, før man kører tilbage gennem Christiansfeld.
Senere på dagen er der middag for foreningen hos Andreas med mad sponsoreret af Tyrstrup Kro.

Mester i pløjning

Én af deltagerne på søndag er Arne Hansen fra Toftlund, der er dansk og nordisk mester i pløjning med heste.

Både heste og vogne køres hertil på trailer, da deltagerne i forhold til hestevognskørsel kommer langvejs fra, fx fra grænsen og fra Ribe og Toftlund.

Turistkørsel og æreshertug

Andreas har de sidste 30 år kørt turister rundt i Christiansfeld i juli måned ved de fire onsdagsmarkeder. Pga. coronaen har der ikke været kørsel de sidste par år. I lørdags var Andreas i Haderslev, hvor han kørte for Æreshertugen. Det blev i år Johannes Gjesing, der er sognepræst i Gram.

Så har man lyst til at opleve en tid, hvor transport var mindre hektisk, er der mulighed for dette på søndag.

bec

Se også