Kreativ Tour-uge på Aller Friskole

Oskar er godt i gang med prikkerne. Malergruppen maler cykler og sten. Cyklerne skal stå i hækken ved skolen til Tour de France.

Eleverne på Aller Friskole er i gang med en spændende og kreativ uge, inden de går på ferie fra på fredag.

Skolen har valgt af bryde de normale grænser op mellem de ni klasser og 150 elever på skolen. ”Vi har samlet det kreative på tværs af klasserne,” fortæller skoleleder Søren Flensborg, der har inviteret avisen på besøg.

Genfinde kreativiteten

”Vi har valgt at blande hele skolen op og genfinde kreativiteten med fokus på praktisk betonede fag,” fortsætter han. Dette har ikke rigtigt været muligt i de to år med corona.
Søren viser rundt på skolen og i udeområdet med et nyt parkour anlæg og legeområde samt ”Det ydre rum.” Det er et område med en overdækket terrasse, insektrum og græs, der får lov til at gro vildt.

I kreativ-ugen bliver der fx lavet store skilte til gavlen, vimpler til gården og malet cykler, der skal stå i hækken. Man vil gerne markere Tour de France og have fokus på at være en større del af lokalområdet.

Malergruppen med indvendig kunst med lærer Karen.

God stemning

Med aktiviterne på skolen får eleverne en spændende uge og samtidig bidrager skolen efterfølgende til stemningen i området med resultatet af de mange tiltag.

Selv skolens bus har fået røde prikker i anledning af Tour de France, der passerer lige i nærheden af skolen den 3. juli.

Eleverne er opdelt på 10-12 hold. Bus-holdet er i dag på tur til Vejle for at se på noget af ruten.

0-4. klasse var i går til cykelprøve.

Det er således en travl uge på Aller Skole, som man også kan se på billederne af nogle de forskellige hold her på siden.

 

Jacob og Julius er to ud af ti elever i musikgruppen, der skal lave en musikvideo til sangen ”Dannebro i gult”.
Dorthemine og Josephine fra journalistholdet.
Laurits, Mads og Mads Emil (fra højre), der snitter til fransk løgsuppe og ratatouille (fransk grøntsagsret).
Skoleleder Søren Flensborg foran ”Det ydre rum” på Aller Skole. Søren tiltrådte sin stilling den 1. marts i år. Han vil gerne have fokus på, at skolen er en del af lokalområdet.
Musikgruppen med lærer Jakob i spidsen. Jakob har til lejligheden skrevet en sang, ”Dannebro i gult”, hvor eleverne skal komme med ideer til instrumenter og selve sangen. Der skal også laves en musikvideo.
Se også