42 års jubilæum: Birthe blev fejret i børnehaven med hestevogn og kage

Birthe Rasmussen blev fejret den 1. juli 2022 i børnehaven Regnbuen.

 

Børnene i børnehaven Regnbuen i Christiansfeld var særligt spændte den første dag i juli. Og det var Birthe også. Lyden af hestehove mod asfalt afslørede årsagen.

Der var en hestevogn på vej med Andreas Brøchner bag tøjlerne. Omkring 40 børn var mødt op og havde mulighed for en tur rundt i byen sammen med deres pædagog Birthe Rasmussen, der kunne fejre sit 42 års jubilæum i børnehaven.

”Det betyder, at jeg ser nogle af de børn, jeg passede tidligere, komme som voksne med egne børn til børnehaven,” fortæller Birthe lidt stolt.

”Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg skulle blive her så længe,” afslører hun. ”Men det er en rigtig god børnehave med et godt sammenhold og gode udviklingsmuligheder.”

Siden 1980

De mange år betyder, at Birthe begyndte sin ansættelse i 1980, da bygningerne var helt nye og stedet var en selvejende institution med navnet Sct. Georg Gårdens Børnehave.

Andreas Brøchner, jubilar Birthe Rasmussen og Egon Gellert.

 

”Det var en aldersintegreret institution med børnehave, vuggestue og fritidshjem,” oplyser Birthe. I 1996 overgik den til en kommunal institution og skiftede navn til Regnbuen.
Birthe har de senere mange år ikke mindst interesseret sig for førskolegruppen. Dvs. de 5-6 årige, der snart skal begynde i skolen.

”Overgangen til skolen sker glidende,” fortæller hun. ”Men børn skal også have lov til at være børn og jeg oplever også, at man kan lege megen indlæring ind,” tilføjer hun.

Mange muligheder

Birthe understreger flere gange, at hun fortsat er meget glad for sit arbejde med børnene, og beslutningen om at stoppe er modnet gradvist.

”Det er et spændende sted med mulighed for at gøre mange ting med børnene,” siger hun. ”Vi har fx. lavet cirkus, har gået karneval ned gennem byen og været med til en slags musical i Aabenraa, hvor hele Sønderjylland deltog med i alt 800 børn.”

”Men jeg glæder mig også til at nyde det lidt mere derhjemme, at være kreativ og kunne være mere sammen med vores børn og børnebørn,” siger Birthe. Hun har sammen med sin mand tre voksne børn og foreløbigt to børnebørn. ”Børnebørnene bor heldigvis også i Taps, som vi gør,” glæder Birthe sig over.

Mod og lyst endnu

Birthe er fyldt 65 år. Hendes 40 års jubilæum kunne ikke fejres pga. corona, så i går aftes holdt Birthes kolleger en slags afsluttningsfest for hende.

Men helt slut er det ikke endnu. Birthe har lovet at være vikar i en periode, så bemandingen på stedet går op. Lige nu glæder hun sig dog til den store kage, der serveres for børn og deres forældre i eftermiddag, hun glæder sig til Tour de France, som hun regner med at se i Hejlsminde, og så glæder hun sig ikke mindst til koncert med Malurt i aften i Århus. ”Og så venter Bruce Springsteen jo næste år,” tilføjer Birthe. ”Jeg har fortsat mod på rigtigt mange ting.”

Se også