60-års jubilæum hos Dansk Auto Logik

Et asfaltareal på mere end 500.000 kvadratmeter hos Dansk Auto logik i Vamdrup rummer i tusindvis af biler. (Foto: sebro)

VAMDRUP: Transportvirksomheden Dansk Auto Logik med hovedkontor i Vamdrup, kunne 1. august fejre 60-års jubilæum.

Virksomheden blev startet af nu afdøde Bent O. Jørgensen, som købte sin første lastbil for at kunne transportere personbiler ud til forhandlere i Kalundborg-området.

Siden er firmaet blevet landsdækkende med 160 aktive lastbiler og mere end 500.000 kvadratmeter asfalt til opbevaring af biler. I dag beskæftiger Dansk Auto Logik flere end 300 medarbejdere i Danmark og Sverige.

Under finanskrisen lukkede man den oprindelige afdeling i Kalundborg, og al aktivitet på Sjælland blev samlet i Ringsted. For seks år siden etableredes et datterselskab i Sverige. Fra Malmø styrer Dansk Auto Logik nu 30 lastbiler, og godt 50 medarbejdere som servicerer svenske importører og forhandlere.

Dansk Autologik i Vamdrup modtager rigtigt mange nye biler fra fabrikker rundt om i Europa på tog, som dagligt ruller ind på virksomhedens store modtagerplads for nye biler. Det betyder, at Vamdrup station har placeret sig som en betydelig godstation i det sydlige Jylland.

Også lokalsamfundet nyder stor gavn af virksomhedens lokale placering. Senest har en fond, oprettet af stifteren Bent O. Jørgensen, doneret ikke mindre end i omegnen af 750.000 kroner som et bidrag til ’Vores Hus’ – et nyt kulturhus i Vamdrup.

Se også