Natur og Idrætsbørnehave i Stepping i fem år

Der hygges i naturen ved Stepping Natur og Børneidrætshus. (Foto fra Stepping Natur og Børnehuses officielle hjemmeside.) 

STEPPING: Stepping Natur og Idrætsbørnehus kunne 1. august rfejre fem års fødselsdag. Og  med en ny udvidelse, som tidliger er omtalt her i avisen, er der nu vuggestuepladser til 30 børn, opdelt i to grupper på højest 15 børn.

Stepping Natur og Idrætsbørnehus startede 1. august 2017, under Stepping Friskole. Det skete i et helt nyt hus ved siden af skolen til 26 børnehavebørn og syv vuggestuebørn, og der var fyldt op allerede ved åbningen. Samtidig lukkede en kommunal institution i byen ned.

Børnehuset er en selvejende natur- og idræts institution, med fokus på natur og udeliv, samt motorik og bevægelse. Derfor blev institutionen en del af de grønne spirer, samt har haft det grønne spirer flag siden 2018, og det blå flag for bevægelse i dagligdagen siden 2020.

I 2020 blev børnehuset blev DGI certificeret. DGI tilbyder et idrætskoncept målrettet børnehaver og vuggestuer, der gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen og skaber optimale rammer for børnenes trivsel, udvikling og læring. Konceptet sætter fokus på kropslig dannelse og på at udvikle børnenes fysiske færdigheder, kropsbevidsthed og bevægelsesglæde, hedder det fra institutionen i Stepping i anledning af jubilæet og  udvidelsen.
____________________________________________________________

Se også