30 års harmonika-jubilæum

”Skal vi have en harmonikaklub i Christiansfeld?”. Sådan lød Jørgen Nissens tekst til den lokale avis i oktober 1992. Initiativet blev godt modtaget. Snart dukkede interesserede spillere frem, og efter et årstid blev den første koncert spillet på Birkebo.

Herefter gik det slag i slag med underholdning til utallige arrangementer fra plejecentre, seniorklubber, guldbryllupper, havnefest og såmænd også til vinfestival. Da medlemstallet var på sit højeste, var der 32, og i dag tæller klubben 15 medlemmer.

Repertoiret er en bred vifte af musik fra 1930’ernes revyer og fremefter. Klubben har selv nogle dygtige komponister. Jørgen Nissen har selv komponeret «Gammands dansevise» og Albert Wormsdorf har komponeret en smuk vals om Christiansfeld, herrnhutterne og vinfestivalen. Valsen kom naturligvis til at hedde «Feldervalsen».

På publikums efterspørgsel har klubben fremstillet et stort, smukt sanghæfte med fællessange, som flittigt bliver benyttet.

Idag er der også guitar, banjo, trommer, en sav samt bas i besætningen.
Hvert år afholder klubben en sommerkoncert i Hejlsminde Forsamlingshus.

– Harmonikamusikken og den smukke Feldervals kan høres ved dette års 30 års jubilæumskoncert. At klubben kan fejre 30 års jubilæum viser jo, at initiativet har været en flot succes. Jørgen Nissen er i dag naturligvis æresmedlem, siger formand Tom Frimand. Han takker alle de glade harmonikaspillere, der gennem årene har båret CHK frem til dets 30. jubilæumsår.

Klubbens hjemmeside er www.christiansfeldharmonikaklub.dk.

Se også