Kæmpe fodboldstævne i Lunderskov

46-årige Claus Hansen sidder i styregruppen sammen med ti andre frivillige. Herudover er der 150 frivillige. Nogle af de frivillige har været med i 10 – 15 år og fortsætter efter at deres egne børn måske har forladt klubben.

 

Ansigterne lyste af koncentration, der var stor kampgejst fra alle sider og en super stemning, da der i weekenden blev afholdt Lunderskov Cup med deltagelse af 50 hold.

Efter et års forberedelse kunne man i fredags skyde det store arrangement i gang.

”Det hele skal kickstartes efter corona,” fortalte Claus Hansen og fortsatte, ”traditionerne er væk i klubberne, og trænerne er forsvundet, og opgaverne har ikke kunnet overdrages.”

”Der er tilmeldt 50 hold i år mod 80 hold i 2019. Vi kan dog mærke, at Søndersø Cup måtte aflyses, så der er kommet klubber til fra Fyn, bl.a. fra Bogense,” oplyste Claus.
Med sine fem hold stiller Vamdrup med det største antal hold denne gang.

1000 deltagere

Lunderskov har afholdt Cup i 39 år. Det var Claus’ far, Svend-Aage, der var med til at opstarte det hele. Han sidder i dag i dommerteltet. Claus spiller ikke selv fodbold længere, da bentøjet ikke kan holde til det, men han har to sønner og en datter, der er fodbold-aktive. Claus’ kæreste, Mette, er formand for Lunderskov Boldklub.

Der var 600 spillere og ledere i denne weekend og 1000 ialt medregnet forældre. Spillerne var fra 10 til 16 år. I den kommende weekend er det for de 6 til 10 årige spillere. Denne del af arrangementet forløber over blot en dag med deltagelse af 1000 spillere og 500 forældre og bedsteforældre og ialt 99 hold.

Vejle lagde pres på Bogenses mål under U11 kampen.

”Der er 11 personer i styregruppen og 150 frivillige. Nu sidder jeg her og fortæller, men jeg er ikke den, der har ydet mest,” understreger Claus. ”Der er mange, der har knoklet og gjort en kæmpeindsats for at det hele skal lykkes.”

Der er blevet afholdt fem møder i årets løb. Her har man bl.a. fået fordelt indsatsen i forhold til den sportslige afvikling af stævnet, men også – og lige så vigtigt – i forhold til indkvartering, bespisning, boderne og de sociale arrangementer.

De mange frivilliges indsats belønnes med en stor fest lørdag.

800.000 til bane

Selvom der er et stort arbejde bag Lunderskov Cup er stævnet vigtigt for Lunderskov Boldklub fortæller Claus. ”Klubben har fx. kunnet bidrage med 800.000 kr til den nye kunststofbane, der i alt har kostet 5.3 mio. kr. Banen blev åbnet i januar i år. Det resterende beløb har kommunen ydet.

Klubben bruger også penge på vedligeholdelse, trøjer og meget andet. ”Men det er godt givet ud,” siger Jan Scherning, ”det er en af de bedste baner, jeg har spillet på i mine mange år som fodboldspiller.”

Alligevel må Jan komme forbi med lidt triste nyheder i form af uafgjort 2 – 2 mod Rødekro for U15 holdet.

Ved arrangementet tjener klubben på det gebyr, der skal betales for at deltage. Nogle af pengene går til indkvartering og bespisning, men Claus forventer alligevel et lille overskud.

”Jeg forventer dog et mindre overskud i år i forhold til tidligere,” vurderer Claus. Klubben har tidligere kunnet præstere et overskud på op til 200.000 kr.
Frøs Sparekasse er hovedsponsor.

På kuststofbanen tabte U14 holdet fra Lunderskov 0 – 1 til Esbjerg.
Se også