LM Wind Power har mistet 1,2 milliarder

Den store fabrik, som LM Wind Power har opført på Vingen i Lunderskov. (Foto: sebro)

 

LUNDERSKOV: LM Wind Power, som tidligere havde hovedfabrik og hovedsæde i Lunderskov, har tabt 1,2 milliarder kroner i 2021.

Antallet af medarbejdere gik tilbage med 139. Og problemerne kan fortsætte i år. Ledelsen kalder derfor resultatet ”ikke tilfredsstillende”. Det skriver Jv.dk.

LM Wind Power havde på sit højeste over 1000 ansatte i Lunderskov. Senest på en helt ny stor fabrik på Vingen lige i udkanten af byen. Firmaet har nu stort set forladt byen og i stedet for lejet ledige bygninger ud. Kun et testcenter skulle være tilbage i Lunderskov.

Administrationen er nu placeret i Kolding. Forhøjede udgifter til råmateriale angives som en væsentlig årsag til tilbagegangen.

Startede med møbler

Industrigiganten startede beskedent som en møbelfabrik i 1940 stiftet af fabrikant Ejnar Lorentzen. Herfra gik det via Aage Schouboe og Flemming Schouboe over campingvogne og folkebåde til en af verdens førende producenter af vinger til vindmøller, og virksomheden har i adskillige årtier været en markant spiller i erhvervslivet i Lunderskov og Kolding. I dag ejes virksomheden af det mægtige, amerikanske General Electric (GE).

Af årsrapporten fremgår det, at LM Wind Power A/S i 2021 omsatte for over 5,5 milliarder kroner, men altså med et tab 1,2 milliarder kroner. I 2019 var der 501 ansatte i virksomheden, i 2020 var der 418, og i 2021 kun 279.

Se også