Willy Freese blev kåret til Årets Fjelstruper

Willy Freese er en ildsjæl for bevarelsen af Sillerup Mølle.

 

Har man sagt Sillerup Mølle – ja, så har man også sagt Willy Freese!

På møllens 125-årsdag i 1984 stiftede Selskabet til Bevarelse af Gamle Bygninger i Haderslev ”Den Selvejende Institution Sillerup Mølle” og købte i efteråret 1985 møllen og ovnhuset, som aftalt med Willys far, møller Thomas Freese, inden hans død.

Willy, der er 5. generation på møllen fra 1859, er i dag bestyrelsesformand for Den Selvejende Institution Sillerup Mølle. Bestyrelsen og støtteforeningen ”Sillerup Mølles Venner” forestår driften af møllen.

Det er netop Willy og alle de gode folk i Sillerup Mølles Venner, som siden 1985 ved frivillig arbejde har ydet en enestående indsats for møllens bevarelse, både hvad angår vedligehold og restaurering af møllen.

Pengene til den løbende drift forsøger man at skaffe til veje gennem en række arrangementer hen over hele året, og større restaureringsarbejder finansieres gennem fonde, fx A.P. Møller og Augustinus, hvorfra møllen i 2015 fik nye vinger. Men det er et stort arbejde at skaffe penge via fonde, og også her har Willy gjort en stor og ihærdig indsats.

Stor tak til ildsjælen Willy, som gennem en lang og ihærdig indsats har sørget for, at vi har et særdeles flot og velbevaret historisk monument i vort lokalområde.

Svend Christensen

Se også