På vej med et sognehus ved Fynslundhallen

Fynslundhallen (Foto. Jordup.dk)

FYNSLUND: Ildsjæle fra Fynslund-området har en plan. De vil opføre et sognehus i tæt forbindelse med Fynslundhallen. Planen er så vidt, at kommunens udvalg med navnet “Sundhed og Fritid” netop har fået nærmere orientering om indholdet.

Orienteringen blev givet af Ulrik Simonsen, formand for Fynslundhallens bestyrelse, Kirsten Wilbour Christiansen, bestyrelsesmedlem i Fynslundhallen, og Brian Iversen, medlem af Lejrskov-Jordrup Menighedsråd i forbindelse udvalgets seneste ordinære møde, som netop fandt sted i Fynslundhallen.

I et referat fra mødet fremgår, at Fynslundhallen, Lejrskov-Jordrup Menighedsråd og Fynslund Skole og Børnehus er gået sammen for med et nyt sognehus at skabe rammerne for fremtidens mødested for alle borgere i hele Fynslund-distriktet i en fællesbygning i et lokalt kraftcenter, der sammen med skolen, kan danne rammen om et mangfoldigt og rigt landsbyliv og lokalfællesskab.

I referatet fra mødet i udvalget betegnes Fynslund som et levende og aktivt lokalsamfund, beliggende i den nordlige udkant af Kolding Kommune.  Fynslundhallen, som nu tænkes udvidet med et sognehus, blev opført i 1992, i umiddelbar forlængelse af Fynslund Skole og Børnehus, og har siden været et vigtigt aktiv og samlingssted for hele lokalområdet. Hallen betegnes endvidere som velholdt med en stabil og sund økonomi.

Baggrunden for udvidelsen med et sognehus hænger sammen med, at det stedlige menighedsråd med tilhørende pastorat netop står over for en etablering af et sognehus. Og i denne forbindelse har præsten og menighedsrådet fremsat ønske om, hvis muligt, at et kommende sognehus opføres der, hvor tingene sker i lokalsamfundet, og det er ved skolen, børnehuset og hallen.

Udvalget tog orienteringen til efterretning, og venter nu på næste udspil fra ildsjælene i Fynslund – måske i form af et egentligt projekt.

 

 

Se også