Koncertanmeldelse: Flot og velbesøgt koncert med TWANG

Foreningen KLASSISK Christiansfeld havde endnu en gang indbudt til koncert med trioen TWANG, som igen opfyldte forventningerne i Søstrehusets smukke koncertsal.

 

Trioen TWANG under besøget i Søstrehuset i Christiansfeld. ( Foto: Lars Østergaard Jensen).

CHRISTIANSFELD: Koncerten med trioen TWANG varede hele to timer foruden pausen, og var delt op i en første afdæmpet del og en mere sprælsk anden halvleg, hvor trioen sammen og hver for sig imponerede med deres sangarrangementer og suveræne instrumentbehandling.
Trioen bestod ligesom ved deres tidligere besøg af Spencer Gross på kontrabas og guitar, Thyge Søndertoft på violin og mandolin samt Peter Banks på banjo og kontrabas.
Og akkurat leveredes der publikum en stor musikalsk oplevelse tilsat masser af humor, smil og varme, men også eftertænksomhed. Musikken tog afsæt i amerikansk folkemusik som Blue Grass og Country tilsat passende dosering af blues og jazz og anden musikalsk krydderi.

Trioen nåede at spille ikke færre end 14 stykker i løbet af aftenen som blandt andet den herlige ”Strings in Nashville”, en flot lang solo på banjo samt ” Home Town Blues” for blot at fremhæve nogle enkelte på aftenens program. Mange af stykkerne lykkedes det trioen at runde af med meget originale og finurlige krøller.

Personligt fandt jeg måske koncertens første del en kende for ensformig og lang, mens musikken var mere afvekslende og spændende efter pausen. Kvaliteten var skyhøj var hele vejen igennem og de tre kunstnere høstede da også et velfortjent stort bifald. Lad os håbe på et snarligt genbesøg af de tre talentfulde herrer i Søstrehuset.

Af Lars Østergaard Jensen

Foto 1: Et af trioens særkende efter deres elegante og humoristiske afslutninger af numrene

Se også