Det kører på hjul for Dans gardinbutik

Dan Jørgensen har ikke en fysisk gardinforretning i Hejls. Til gengæld sætter han en ære i at komme hjem til kunderne med hele sin forretning, der kører på hjul.

Dan Jørgensen foran sit skab med folkevogn-modelbiler.

Det lå ikke i kortene, at Dan skulle blive gardinmand med egen forretning, da han i 1992 blev udlært automekaniker hos Hesselberg i Haderslev.

”Men jeg oplevede, at mekanikerjobbet mere og mere blot var at udskifte reservedele, og det blev jeg træt af,” fortæller han.

Dan var herefter i nogle år klargøringsmand ved en forhandler i Aabenraa.

Tvivl om det rigtige job

”Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle i forhold til job,” siger Dan, ”så jeg havde gennem tre år prøvet syv ansættelser.”

”En af de bedste jobs var som pædagogmedhjælper ved en skovbørnehave på Fyn,” siger Dan og tilføjer: ”Jeg er meget glad for at arbejde udendørs.”

”Jeg har arbejdet med MX-både, lavet vindmølletårne for Vestas, kørt pakker ud og jeg har været asfaltlægger.”

Dan har også prøvet at arbejde indenfor teaterkulissebranchen. Det var ved Priebe-sceneteknik, der den gang lå på Norgesvej i Haderslev.

”Under forberedelserne til opsætningen af musicalen Phantom of the Opera fandt de ud af, at jeg var god til at svejse, så jeg endte med at arbejde som smed i værkstedet med at lave skinner til bl.a. lysekronerne,” fortæller Dan.

”Så det var lidt af en tilfældighed, at jeg blev gardinmand,” afslører han.

”Garant Gardiner i Kolding søgte en montør, men 14 dage efter sagde opmåleren op. Jeg måtte derefter hurtigt lære at måle op og lave stofrapporter. Det gik her op for mig, at jeg elsker kundekontakten,” fortæller Dan videre. Det blev til fem år ved Garant.

Ni år som selvstændig

”Den 1. oktober 2013 blev jeg selvstændig gardinmand og stifter af DinGardinMand i Hejls,” siger Dan. ”Jeg besluttede mig for at skære alt det overflødige væk – det vil sige også den fysiske butik. I stedet kører jeg hele butikken ud til kunderne i min varevogn.”

Det har været en sund forretning lige fra dag ét med fokus på dygtighed, troværdighed og kvalitet fortæller han.

Fra venstre Din Gardinmand Dan Jørgensen, Ulla Løkkegaard Juhler, Lars Seeberg og Erik Havnemark Rasmussen.

”I begyndelsen ville jeg gøre det hele selv, men det blev hurtigt til 15-17 arbejdstimer i døgnet inklusive weekenderne,” indrømmer Dan.

”Jeg elsker kundekontakten, at møde nye mennesker, og så vil jeg hellere have tilfredse kunder end at tjene lidt mere. Men jeg havde svært ved at sige nej til kunderne, jeg blev mere og mere stresset og havde svært ved at sove om natten.”

Dan har derfor i løbet af årene ansat medhjælpere i firmaet. Først kom Ulla Juhler til med ansvar for kontorarbejdet og Erik Rasmussen, der udfører montørarbejde. Sidst har Dan ansat Lars Seeberg, der både måler op og laver monteringsarbejde på fuld tid.

”Det har aflastet meget,” siger Dan. ”I år har jeg haft 14 dages sammenhængende ferie for første gang siden 2013. Det er svært at holde fri, når hele verden går videre. Tænk, hvis jeg nu gik glip af noget.”

Derfor har Dan også behov for at tage væk i ferien. Det blev til en uge i autocamper.

”Jeg føler, at vi er en lille familie efterhånden,” siger Dan, der også har Dorthe ansat i fleksjob til hjælp med rengøringen.

En anden stor hjælp i firmaet er P. C. Jørgensen. Det er Dans 72-årige far, der tidligere har haft reklamebureau i Haderslev. Han hjælper Dan med markedsføring, der udgør en stor post i et nyopstartet firma og som stadig kræver opmærksomhed.

Også den tidligere direktør ved Garant, Carsten, har hjulpet Dan på vej i forhold til at blive selvstændig.

”Han har været en slags mentor for mig,” siger Dan.

Dans firma udfører alt i gardiner. Det mest populære er solafskærmning og her specielt de såkaldte up-down plisségardiner. Pyntegardiner er dog lidt på vej ind igen.

”Vi anvender kun kvalitetsprodukter,” understreger Dan, ”blandt andet fra det danske firma Faber.”

”Omkring firs procent af kunderne er private. Her ser jeg mig selv som en rådgiver, hvor en del af opgaven også er at ’opmåle’ kundens behov.

Søskende

Dan er 47 år og er født og vokset op i Starup ved Haderslev. Han har en lillebror, Theis, der bor i Vejle og har et konsulentfirma. Dan har også to yngre halvsøskende. Det er Kristian, der bor i Esbjerg og er ansat ved Bestseller, og Anna, der bor i København og er selvstændig med et smykkefirma.

Dan deler hjem med en nu 14 år gammel, langhåret gravhund, der hedder Cille. Han har en kæreste, men ingen børn.

Vild med biler

”Jeg har altid gerne villet have en beach-buggy,” afslører Dan. Det er en lille, åben bil, der kan køre på strand og i bakker. Han købte én i 2014.

”Jeg interesserer mig specielt for luftkølede Volkswagen-biler og har selv også en VW-autocamper, et folkevognsrugbrød og et eksemplar af den lille folkevognsboble,” fortæller Dan.

Volkswagen og KGB

Dan foran sit folkevognsrugbrød i eget værksted.

Lidt ved en tilfældighed og i forbindelse med en konkurrence blev Dan i 2015 medlem af Kolding Gear Boxers (KGB), der er en klub for Volkswagen interesserede.

”Vi mødes hver torsdag, og det er et vigtigt frirum for mig, hvor jeg kan glemme gardiner og problemer og stå og sparke til dæk og spise en pølse,” smiler Dan.

Interessen har bredt sig til VW-modelbiler, hvor Dan nu har et par hunderede af slagsen i alle mulige udgaver. Bilerne købes til diverse bil-træf, bl.a. i Hannover og USA. Men familien tænker også på Dan, når de er på ferie og køber modelbiler, hvis de falder over gode brugte tilbud.

Godt modtaget lokalt

Dan føler, at han er blevet taget godt imod af folk i lokalområdet.

Han købte sit hus i Hejls i december 2012, efter at han flere gange var kørt forbi huset med et ”Til Salg” skilt udenfor.

Dan forsøger at være aktiv i lokalområdet. Han sidder i lokalrådet i Hejls og har ansvaret for deres Facebook-side. Han støtter bl.a. idrætsforeningen i Hejls og sommerfester og juletræsafslutningen i området. Dan er også sponsor for den nyligt overståede vinfestival i Christiansfeld.

Nu venter firmaets ni-års fødselsdag den 1. oktober.

Se også