Så fik de endelig det længe ønskede skilt!

Husets brugerråd: Fra venstre Ruth Jensen (formand), Ulla Nielsen, Ingrid Jensen, Jonna Rask, Jane Rasmussen med det flotte skilt til højre i billedet.

JORDRUP:  Bare et skilt på en mur som fortalte om, at her findes aktivitetshuset i Jordrup, viste sig af blive lidt af en vanskelig nød at få knækket. Men nu har lokalen ildsjæle selv lavet et skilt og sat op på husets adresse, Hovedgaden 28 i Jordrup.

Og forleden blev skiltet afsløret, og det skete med manér. Den store dag i landsbyen blev indledt i huset med blandt andet møde og fællessang. Og da det var slut samledes en stor skare uden for huset. For det var her det foregik. Det nye skilte skulle afsløres og dermed præsenteres for folket. Skiltet bærer teksten ”Aktivitetshuset” og er udført smukt i træ med sort skrift.
Men forinden afdækningen blev fjernet, ridsede formanden for brugerrådet, Ruth Jensen,  den ret lange og komplicerede vej op frem til målet op.
– Først søgte vi kommunen om midler til skiltet. Det kunne ikke bevilges. Så foreslog vi kommunen, at vi selv gik i gang med både at fremstille og betale udgifterne. Det blev der så sagt ja til. Men inden skiltet måtte hænges op på muren, skulle det først godkendes af kommunen. Og sådan blev det så. Og i dag kan vi foretage afsløringen, lød det fra Ruth Jensen.
Og det er blevet til et flot og præsentabelt skilt- kreeret af aktive lokale ildsjæle – som nu hænger på muren til den bygning ved Plejehjemmet Toftegården, hvor aktivitetshuset ligger.
Men ud over at bygningen er bygget sammen med plejehjemmet har aktivitetshuset intet med plejehjemmet at gøre. Huset styres udelukkende af et valgt brugerråd, som både sætter et program for aktiviteterne sammen og sørger for afviklingen af dem. Og de byder hen over en sæson på spændende ting, hvor samværet er i højsæde. Brugerrådet består af: Ruth Jensen, Ulla Nielsen, Ingrid Jensen, Jonna Rask, Jane Rasmussen.
Og hvad sker der så i huset. Jo, der er gymnastik krydret med kaffe, fællessang og hygge. Der er kreativt strik, ligeledes med tid til kaffe og en hyggelig snak. Og der er kortspil, og gåture til skov og strand med huset som udgangspunkt. Og endelig kan der læses af programmet at der holdes IT-Café, indeholdende kursus og hjælp med pc-problemer.
Da afdækningen af skiltet blev fjernet klappede de fremmødte bravt i hænderne. Og ceremonien i landsbyen sluttede med afsyngning af en lille fællessang, forfatter til lejligheden og med lidt flydende og fast til munden og halsen. /sebro

Afsløringen af skiltet på aktivitetshuset samlede en pæn skare mennesker. Her ses et udsnit af dem.
_____________

 

Se også