Flot miljøpris til Rockwool

Rockwool-fabrikken i Vamdrup, hvor gammelt isolerings materiale forvandles til nyt.

VAMDRUP: Med returløsningen ’Rockcycle’ distancerede Rockwool andre flotte grønne tech-løsninger i kategorien Best Company Solution ved årets uddeling af SDG Tech Awards i Industriens Hus i København.

Rockwool vandt prisen inden for “bedste virksomhed” og tog hovedprisen med en løsning, hvor mineraluldsproducenten, sammen med affaldshåndteringsfirmaet RGS Nordic, tilbyder at tage uforgængeligt stenuld tilbage fra nedrevne og ombyggede bygninger og genbruge det til nyt stenuldsisolering.
Juryen har vurderede, at Rockwools løsning er en “first mover” fordi Rockcycle på byggeområdet kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover.
Den kasserede isolering hentes direkte fra byggepladsen eller fra kommunale genbrugspladser. Efter sortering og granulering transporteres materialet til de to danske Rockwool-fabrikker – hvoraf den ene ligger i Vamdrup – hvor den genbrugte stenuld så bruges i produktionen af ny stenuldsisolering.
En anden årsag til Rockwools pris er, at løsningen også bidrager positivt til cirkulær økonomi i en byggesektor, der er præget af store mængder affald med stor CO2-belastning.
Cirka 12.000 tons stenuld blev i 2021 genanvendt gennem Rockwools genbrugsordning, og virksomheden forventer, at mængden stiger i de kommende år./sebro

Se også