Det bliver dyrere at snuppe bussen

Sydtrafik hæver nemlig priserne både for busser og flextrafik

TRAFIK: Skal du en smut ind til byen – eller måske besøge familie eller venner og du plejer at snuppe bussen, så skal du snart hive flere penge og af lommen, end du er vant til. Sydtrafik hæver nemlig priserne næste år.

Og det rammer især de korte enkeltrejser. Her stiger prisen med hele otte procent, mens pendlerne helt går fri. I gennemsnit hæves priserne med 4,9 procent både for rutebiler og flextrafik.
Sydtrafik begrunder stigningen med, at omkostningerne for at drive den kollektive transport steget markant i den seneste tid, samtidig med at priserne været holdt i ro i flere år.
Egentligt så ville trafikselskabet godt have sat prisen endnu højere op for at få de stigende omkostninger dækket ind. Men det har ikke kunnet lade sig gøre, fordi Transportministeriet har sat loft over stigningerne i 2023 til  4,9 procent i gennemsnit.
Alle de øvrige trafikselskaber rundt om i landet følger op med samme stigninger, som Sydtrafik. Dog lige med undtagelse af Bornholm, hvor  priserne åbenbart holdes i ro. /sebro.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.