Johnny bruger juleaften som lokal julemand

Johnny Pedersen klæder sig ud som julemand for at glæde børnene

Mens de fleste sidder og hygger sig med juleand og gaver juleaften, kører Johnny Pedersen rundt som julemand i Christiansfeld og omegn. Ligesom den ægte julemand ønsker Johnny at bringe glæde til andre, og sådan har han altid haft det.

”Hoo hoo hooooo, hvis I stadig tror på mig, så kommer jeg og Rudolf igen i år rundt juleaften… mvh. Julemanden,” skrev Johnny Pedersen på Felder facebook i november.

Tilbagemeldingerne har været mange. Både nogle med ønsker om at få besøg eller om at gentage succesen fra sidste år, men også nogle med skulderklap og rosende ord. For selvom Johnny tager 200 kr. for et besøg, går pengene hverken til benzin eller julemandens egne lommer, men ubeskåret til Børns vilkår i Kolding.

”Flot gestus fætter!!! For det første at glæde en masse børn d. 24. og så hjælpe en masse andre med donationen,” skrev én, mens en anden skrev: ”Hvor er det en flot gave til alle børn.”

Sidste år var første gang Johnny Pedersen tilbød at agere julemand for børnefamilierne. Tanken er at glæde børnene og tage noget af stressen af forældrenes skuldre. I år gentager han succesen.

Idéen lå lige for

”Konceptet kom af, at jeg var blevet skilt og sad selv en juleaften, da ungerne var ved deres mor. Så tænkte jeg, det skal være løgn, næste år kunne jeg jo lige så godt bringe noget glæde til andre.

Selv holder jeg jul med min familie d. 23. Her kommer mine 2 dejlige unger og min ’good old’ mor og kæreste,” fortæller Johnny, som ved, at jul ikke altid er lige glædelig for alle.

”Jul betyder hyggelig sammenkomst med familien og vennerne. Der er gang i brændeovnen, og lys er tændt i en mørk tid. Men der er også nogen, som har mistet en kær. Én, der plejer at sidde ved julebordet. Jeg håber, jeg kan give et positivt indskud for børnene i den situation især.”

Facebook var vejen

”Jeg slog tilbuddet op på Felder facebook, og så blev det jo delt. Folk har derfra kontaktet mig via private beskeder med adresser, og så samler jeg sammen og laver ruten,” fortæller Johnny.
Han har tid til at besøge 15-20 familier juleaften, og der er kun 5 pladser tilbage lige nu, som han gerne vil have fyldt ud.

”Jeg sender besked til familierne med cirka tidspunkter d. 23. december. Til gengæld skriver de så, hvor gaverne er gemt. Juleaften starter jeg så klokken 15 til de mindste og slutter af omkring klokken 20. Så nogle bliver jo forstyrret midt i julemaden. Men så kan børnene, som tror de har regnet den ud, jo heller ikke forstå, at onkel Hans sidder ved bordet med kniven i anden og flæskestegen. Den blev han ellers snydt for sidste år, da julemanden kom.”
Johnny griner julemandsagtigt og glæder sig til at se børnenes ansigter igen i år.

Ægte juleglæde

Selvom Johnny skal slæbe sig ud en kold juleaften, så elsker han det.

”Motivationen kommer helt automatisk, når man kommer ind og dufter julemaden, og ungerne suser rundt om træet og gaverne. Tiden står helt stille for dem, og der er bare helt ro på de gamle, som nyder julefreden med rødvin, og hvad der nu hører til,” fortæller han.

Sjove historier

”Jeg har endnu ikke forskrækket nogen børn, men nogle kan ikke forstå, at julemanden banker på, og både far og onkel Tom sidder ved bordet og hygger. Andre gange har jeg prøvet at lokke sutten fra de små, og spurgt om jeg måtte lave den om til noget legetøj. Dér må forældrene lige træde til om det er ok, ho hoooo,” griner Johnny.

Og så var der dengang i bilen.

”Jeg blev overhalet på motorvejen af en tysk bil med to unge mennesker, som var færdige af grin, da de så Der Weihnachtsmann i bilen ved siden af.”

Til daglig er Johnny Pedersen ansat ved Danish Agro i Sjølund

Gaven, der bliver ved med at gi’

For Johnny er det ikke nok at give til dem, han besøger.

”I år hørte jeg i lokalradioen om Børns Vilkår. Man kunne støtte dem via Mobile Pay, og så tænkte jeg, at i år går min julemandsrutes indtægt til dem.”

For, som Johnny tilføjer, så har disse børn det svært nok til hverdag. Hvordan har de det så ikke i julen?

Johnny regner med at kunne sende ca. 4000 kr afsted til Børns vilkår i Kolding efter sin rute juleaften.

Og det er vigtigt at hjælpe andre, mener Johnny.

”Jeg kommer fra en familie, hvor vi, hvis vi kunne skrue en del af kroppen, så kunne de låne den. Min kære far, Minisvejs, fik fred i februar og ønskede et bidrag til hospitalsklovnene i stedet for begravelsesblomster. Jeg har skam også støttet Fjelstrups nødberedskabsbil, da de har reddet to af mine gode venner. Og er der nogen, der har lyst til at støtte Børns Vilkår i Kolding, er Mobile Pay nummeret 666333 (Aktivitetsgruppe Kolding). Jeg kan jo ikke nå rundt til alle.”

Julemandens egen juleaften

”Når jeg kommer hjem efter ruten juleaften, regner jeg med at spise rester fra dagen før sammen med mine to hunde.”

Når Johnnys rute er slut, kan han nemlig holde sommerferie fra julemandsruten indtil næste år. I stedet må han vende tilbage til sit almindelige job som lønmodtager ved Danish Agros såsædsafdeling i Sjølund.

Men for Johnny er dette en dejlig måde at bruge sin juleaften på.

”Jeg bliver ved, så længe der er brug for mig, og lysten er der.”

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.