I mål med finansieringen af sauna-projektet i Hejlsminde

Det blev fejret nytårsaftensdag med stor tilslutning, og hvor også TV2's Go' morgen Danmark var på visit.

HEJLSMINDE:  Folkene bag det unikke sauna-projekt i Hejlsminde kan nu velfortjent klappe i hænderne. De er nu i mål med finansieringen af projektet. Og det blev fejret nytårsaftensdag, den 31. december, fra klokken 8 – 10 på havnen i Hejlsminde, hvor alle interesserede var inviteret til nytårsbad og sauna. 

Og fejringen var vel besøgt. Både af aktive vinterbadere og andet godtfolk.  TV2’s ” Go’ Morgen Danmark fik også billeder tilsendt fra fejringen og de blev visit i et kort indslag på omkring fire minutter.

Winnie Hauge – formand for Hejlsminde Havnebad – som står bag det bestemt unikke sauna-projekt, benyttede lejligheden på havnen til at gøre status for projektet. Og hun var naturligvis en glad.
Finansieringen af det unikke projekt på havnen i Hejlsminde,  som er budgetteret til den nette sum af 2,5 millioner kroner, er blandt andet realiseret med støtte på én million kroner fra Nordea-fonden og med 750.000 kroner fra Kolding Kommune, og senest har Fritidsrådet bidraget med 400.000 kroner. Derudover er der bidrag fra en lang række private investorer og virksomheder og medlemmer af foreningen. Og af sidstnævnte er der nu omkring 400 navne på listen, hvoraf omkring 100 betaler for aktiv medlems skab, mens de øvrige er støtte medlemmer.

En flydende sauna

Som tidligere omtalt her i avisen omfatter projektet en flydende sauna, som skal placeres i havnen i Hejlsminde tæt ved broen, som fører Havnevej over slusen.
Hvis planerne ikke er ændret undervejs, så handler projektet sig tidligere omtalt her i avisen om en unik, arkitekttegnet sauna, inspireret af en sauna beliggende i Oslo-fjorden, men som er bygget af det danske firma Hvide Sande Seasight i Hvide Sande.
Anlægget på Hejlsminde Havn påregnes at ende op en i en samlet udgift på 2,5 millioner kroner, som nu skulle være i hus. Det forventes at saunaen vil på plads til september 2023. / sebro

 

Billeder fra fjeringen på havnen i 
Hejlsminde.  Øverst  har Bettina Frost
dækket op til fest.
I midten et udsnit af de mange fremmødte – både dem der sprang  i det kolde vand og dem så på.
Nederst
  er formanden for Hejlsminde Bad , Winnie Hauge, i  fuld
gang med live optagelser over mobilen til
TV 2  Go’ morgen Danmark. O
Foto: Lars Thiesen.

 

Se også