På vej mod katastrofen

Søren Rasmussen (DF) formand for Seniorudvalget i Kolding Kommune.

LÆSERBREV: På Byrådets møde lige før jul og nytår var en sag om bl.a. økonomien på Seniorudvalgets område.

Et stort flertal i byrådet – udenom Dansk Folkeparti – har vedtaget at bruge rub og stup af Seniorudvalgets økonomi.

I 2009 lå Seniorudvalgets område totalt i ruiner. Økonomien sejlede, der blev sparet, forringet og ødelagt, der blev fyret hundredvis af gode, dygtige og omsorgsfulde medarbejdere.

Vælgerne var klare i mælet, da der blev afregnet for katastrofen ved Byrådsvalget i november samme år. Der skulle nye folk til i Byrådet.

Da jeg den 1. januar 2010 satte mig i formandsstolen i Seniorudvalget, var målet derfor at genopbygge området og sikre en økonomi, så vi aldrig igen skulle opleve et 2009.
Igennem 13 år var det så lykkedes at opbygge en sund økonomi, så der var plads til de udsving, der naturligt er på et område, hvor det selvsagt er umuligt at beslutte, hvor mange, der kommer til skade og har brug for hjælp, hvor mange, der fødes og har brug for hjælp, hvor mange trafikuheld, der sker osv.

Da vi så fik et nyt flertal i Byrådet 1. januar 2022, så var en af deres første – og i øvrigt eneste – store beslutninger at ødelægge Seniorudvalgets økonomi.

De bruger alle de midler, der skulle sikre syge, handicappede og udsatte mennesker mod besparelser. Jeg mener, at Byrådets flertal helt bevidst er på vej tilbage til mareridtet fra 2009. Jeg vil indtrængende appellere til, at man åbent erkender det og gør sine beslutninger om.

Søren Rasmussen
Formand for Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding

Se også