Helikopterskole har brug for større albuerum

Søger derfor om tilladelse til at udvide operationerne på Kolding Lufthavn i Vamdrup.

Kolding Lufthavn i Vamdrup noterer færre fly, men flere helikoptere.

VAMDRUP: Helikopterskolen QualityCopter, som holder til på Kolding Lufthavn i Vamdrup, er åbenbart i så god udvikling, at  der er behov for større albuerum.

Virksomheden har nu så travlt, at man ikke mere kan holde aktiviteterne inden for de givne miljøtilladelser.  Virksomheden søger der for om tilladelserne for start og landinger øget fra nu 1.200 til 3.500 operationer årligt fra lufthavnens landingsbane.

Helikopterskolen QualityCopterer er en privat virksomhed, der uddanner helikopterpiloter. Virksomheden lejer sig på lufthavnen, og skal der for følge de regler, som myndighederne har pålagt lufthavnen.

Her er helikopteroperationerne er senest miljøgodkendt i 2016 til 1.200 årlige flyvninger med skole helikoptere. Og tilladelserne fort erhvervs helikopterne blev i 2019 forøget til maksimum 400 start og landinger årligt. I øjeblikket overskrides begge kvoter.

Lufthavnen i Vamdrup bruges af flere forskellige virksomheder og klubber. Bandt andet til udspring med faldskærme. Endvidere har en producent af sikkerhedsudstyr, et flyværksted, en helikopterskole, en faldskærmsklub samt en virksomhed, som gør sig i svævefly, faste lokaliteter på lufthavnens område.  Og det samme det store flyselskab Danish Air Transport, DAT, som også hovedsæde på lufthavnen.
Miljøgodkendelserne for lufthavnen tillader samlet 14.391 starter og landinger med fly og helikoptere om året. Men ifølge den seneste opgørelse over trafikken på lufthavnen, er der i øjeblikket, ifølge oplysninger fra Kolding Kommune, som ejer aktiviteten kun samlet 7.629 start og landinger om året.  Det er faldende benyttelse af almindelige fly, der trækker ned. Mens der som nævnt er større behov i tilladelserne for flyvninger med helikoptere. / sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.