Opførelsen af Vamdrups nye kulturhus er skudt i gang

Der var mødt mange mennesker op for at overvære det første spadestik. (Foto: Pej)
Der blev både lyttet og set, da spadestikket blev taget til Vores Hus. Kommunen var blandt andre repræsenteret af formanden for kulturudvalget, Eva Kjer Hansen, som ses midt i billedet. ( (Foto: Pej).

VAMDRUP:  Så er arbejdet med opførelsen af kulturhuset, Vores Hus, i Vamdrup skudt i gang. Det skete onsdag (11.01.22) med markeringen første spadestik. Og det foregik på Kinotorvet i bymidten, i overværelse af rigtigt mange af byens borgere.

Byens nye kulturhus kommer til at rumme biograf, multisal, bibliotek, foyer med café og mødelokaler. Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek bliver de to primære aktører i huset, men det er planen, at Vores Hus skal være et samlingspunkt og en base for de mange foreninger, der er i byen.

Efter tidsplanen vil Vores Hus stå færdigt til oktober, og med indvielse i slutningen af indeværende år.

Projektet Vores Hus bliver til virkelighed på baggrund af et stort arbejde fra frivillige fra Vamdrup Kino, biblioteksmedarbejdere og ikke mindst velvilje fra det lokale erhvervsliv, kommune og private sponsorer. Her i blandt Kinogruppen.

Som tidligere omtalt her i Fællesavisen står Bent O. Jørgensens Fond – Dansk Auto Logik A/S – i første række blandt sponsorerne. Her havde man i første omgang ydet en generøs donation på 5,7 millioner kroner. Men da den første licitation måtte annulleres pga. stigende priser på byggeri, forhøjede fonden donationen med yderligere 2,5 millioner kroner.

Jens Holms Biblioteksfond, der ligeledes i første omgang havde doneret 600.000 kroner forhøjede sin donation med 3 millioner kroner. Og disse to sidstnævnte forhøjelser blev afgørende for projektets gennemførelse.

Dertil kommer også at den store lokale virksomhed, Isover A/S, støtter projektet ved vederlagsfrit at levere isoleringsmateriale til byggeriet.
Det første spadstil blev taget i fælleskab af Eva Kjer Hansen, formand og  kommunens kukturvalg og Majbritt Petersen, formand for Vamdrup Kino. / sebro.

 

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.