Stor opbakning om idé til alternativ fjernvarme

Markant opbakning til idé om alternativ fjernvarme i Ødis, Skanderup, Ødis Bramdrup og Hjarup.


Her er der gjort plads til nye boliger i landsbyen Ødis – måske kan kommende tilflyttere få gavn af Niels Westergaards idé om termonet- varme . 

 

LOKALT: Vamdrup Fjernvarme vil ikke lægge ledninger ud til landsbyerne omkring Vamdrup. Det bliver for dyrt for de enkelte forbrugere, mener man hos fjernvarmen. Det var en streg i regningen for de knap 500 husstande i landsbyerne Ødis, Ødis Bramdrup, Hjarup og Skanderup, som havde sat næsen op efter at få billig fjernvarme.

Men nu er der måske en alternativ varmekilde på vej til byerne. Niels Westergaard, der bor i Skanderup, kigger på termonet-modellen, som eksempelvis kan bygges med 80-meter rør, der køres ned i jorden, og som takket være jordvarme kan sende varmt vand tilbage og eksempelvis opvarme huse.


Og Niels Westergaard har stor opbakning til sin idé. Efter et opslag op i den lokale Facebook-gruppe for Ødis havde han allerede under et døgn efter fået over 120 henvendelser på mail eller Facebook fra interesserede borgere, fortæller han til Jv.dk.  Og nu lægger han op til et informationsmøde for at forklare sig nærme
.

Termonet handler om en slags kollektive jordvarmeanlæg baseret på jordvarme.  Niels Westergaard forventer, at tilslutningen til et sådan lokalt anlæg koste under 100.000 kroner pr husstand.  Han vil gerne inden den 24. januar 2023 have henvendelser fra alle i området, som kunne være interesserede i at få mere at vide.

I Hedensted Kommune har man i flere år beskæftiget sig med de såkaldte termonet. Blandt andet har man anlagt en ny vej i byen Hornsyld som en termovej, hvor systemet både kan lave varme ud fra jordvarmeprincippet, men også hjælpe området ved ekstrem regn, fortæller Niels Westergaard jv.dk. /sebro.

Se også