Rekord stor udvikling i Koldings indbyggerantal

Kommunen har vokseværk med en stigning i 2022 på ikke mindre end 1071 flere borgere

Borgmester Knud Erik Langhoff glæder sig over væksten i indbyggerantallet

Af Svend Erik Brodersen
journalist DJ (sebro)

KOMMUNEN:  Der er gået rekord i væksten af indbyggere i Kolding Kommune. Der kom 1.071 personer flere til i 2022. Det skyldtes rekordstor tilflytning fra andre kommuner og et fald i fraflytningen.

I alt boede der ved årsskiftet 94.546 borgere i kommunen, hvilket er 1.071 personer flere end samme tid for et år siden. Det er samtidig den højeste vækst i befolkningstallet, så langt opgørelserne strækker sig tilbage. Det år, der kommer tættest på, er 2015, hvor der var et plus i regnskabet på 781 borgere. Derfra dykkede kurven.

– Det er en helt fantastisk udvikling. Det glæder mig enormt, at flere vælger både at slå sig ned i vores dejlige kommune og at blive her. Noget tyder på, at vi har fat i den lange ende, og at flere og flere får øjnene op for alle de muligheder, der er ved at bo og have sit hverdags- og fritidsliv i Kolding, Vamdrup, Christiansfeld, Lunderskov og alle i vores andre byer og lokalsamfund, pointerer borgmester Knud Erik Langhoff.

Flere end nogensinde
er flyttet til Kolding

Væksten er bl.a. sket ved, at rigtigt mange er flyttet til fra udlandet. Men det er også værd at bemærke, at flere er flyttet til Kolding Kommune fra andre kommuner i landet. Faktisk er antallet af tilflyttere det største, det er muligt at måle tilbage i tiden. Hele 4.849 personer flyttede til Kolding Kommune i 2022. Det er 114 personer flere end året før, lyder det fra kommunen.

–  Man ser jo ofte, at de unge rejser ud for at tage deres uddannelse. Det er ikke bare et fænomen, vi ser her i Kolding. Det ses i de fleste kommuner. Vi er i gang med en række indsatser i vores campusmiljø, der skal gøre det endnu mere synligt for de unge, at det er attraktivt at blive her i Kolding og tage deres uddannelse. Og noget kunne tyde på, at vi også her er på rette spor, påpeger borgmester Knud Erik Langhoff.

Josefine:

Kolding har et hyggeligt studiemiljø

En af de unge, der er blevet i Kolding for at læse til finansbachelor på IBA, er Josefine Skov. Hun er student fra IBC og valgte Kolding frem for Aarhus, hvor mange af hendes gymnasiekammerater tog til:
– Jeg skal være ejendomsmægler, og den bedste uddannelsesmulighed til mig var på IBA, som jeg også havde hørt godt om. Jeg valgte at blive, fordi jeg godt kan lide Kolding. Byen er hverken for stor eller for lille, og det er et hyggeligt og intimt studiemiljø. Og jeg kan virkelig mærke, at der er sket noget i de halvandet år, jeg har læst her. Det er som om, flere har fået øjnene op for, at Kolding også er en studie by. Der er kommet flere uddannelser til med flere studerende, og der er et større fokus på at lave et godt studiemiljø på tværs af uddannelserne. Så jeg vil klart anbefale andre at læse i Kolding, siger Josefine Skov.

FAKTA
Tilflyttere fra andre kommuner: 4.849
Fraflyttere til andre kommuner: 4.675
Flyttebalance mellem kommuner: +174

Indvandrede fra udlandet: 1611
(Heraf 484 fra Ukraine)
Udvandrede til udlandet: 708
Balance ind-/udvandring: +903

Fødsler: 913
Dødsfald: 896
Balance fødsler/dødsfald: +17

Se også