Vil opsætte sin egen husstandsvindmølle

SKANDERUP: En lodsejer på adresse Smedegyden 9 i landsbyen Skanderup ved Lunderskov får formentligt tilladelse til at stille sin helt egen vindmølle på 25 meter i højden op. I hvert fald så anbefaler kommunens by- og udviklingsdirektør over for politikerne, at der gives tilladelse til opsætningen.

Det sker ved at der meddeles landzonetilladelse til opstilling af husstandsmøllen helt som ansøgt af den pågældende lodsejer på Smedegyden. I samme forbindelse anbefales fra direktøren, at praksis for eventuelle lignende ansøgninger også vedtages politisk.

Ansøgningen har forud været i nabohøring i området, helt som krævet i loven. Og i denne forbindelse oplyses, at der har været flere indsigelser, som i sagen kaldes for nabobemærkninger.

Det handler konkret for sagen i Skanderup om opsætning af en typegodkendt husstandsmølle i landzone på 25 meters højde, som placeres i det sydvestlige hjørne af ejendommens bebyggelsesarealer og cirka fem meter fra en staldbygning til en eksisterende landbrugsejendom.

Der er ca. 300 meter fra møllens placering til nærmeste naboer.

Bemærkningerne fra naboerne handler ifølge sagen om bekymring for støjgener, lysglimt, lys på møllen, skyggekast, forstyrret udsyn fra ejendom samt værditab og stavnsbinding.

Det fremgår af sagen, i forbindelse med tilladelsen til opsætningen, at det vurderes samlet, at der kan gives landzonetilladelse til husstandsmøllen i overensstemmelse med forvaltningens praksis, da der ikke er væsentlige landskabelige modhensyn, en rimelig afstand til naboer og at udbredelsen af vedvarende energi er et anerkendelsesværdigt formål.
Sagen behandles i det kommunale udvalg Plan og Teknik.

 

 

Se også