Dømt for ”hensynsløs” flyvning ved lufthavnen i Vamdrup

Hobbypiloten fløj kun 5-10 meter over et andet fly på landingsbanen – og det er for tæt. Flyet er et metalisk-gult Lancair-fly som dette. (Foto fra Lancair).

VAMDRUP: En 39-årig hobbypilot er ved Retten i Kolding idømt betinget fængsel for i flere tilfælde at have brudt luftfartsreglerne med “særlig hensynsløs” flyvning ved lufthavnen i Vamdrup. Blandt andet var han fløjet alt for tæt på et andet landende fly og kun 5-10 meter henover det, da det var landet.

Det skriver Jv.dk. fra Retten i Kolding.  Dommen lød på 30 dages betinget fængsel, samt 40 dages samfundstjeneste. Endvidere blev han idømt to års frakendelse af sit flycertifikat, beregnet fra den dag episoden fandt sted.

Den 39-årige mand blev dog kun dømt for halvdelen af de forhold, han blev mødt med i retten. Her var han også tiltalt for at bryde luftfartslovgivningen ved tre flyvninger i sin metallisk-gule Lancair-flyvemaskine tilbage i september, oktober og november 2020.
Den 39-årig pilot er bosiddende på Sjælland. /sebro.

Se også