Udstilling: Christiansfelds historie – kort fortalt

Sådan ser en haube ud – og som kan kan ses på udstillingen i Søstrehuset fra 10. februar.

 

CHRISTIANSFELD: Fredag 10. februar åbnede Museum Kolding  en ny lille udstilling i Søstrehuset på Nørregade i Christiansfeld. Udstillingen viser Christiansfelds historie – kort fortalt.

Den lille udstilling viser et kig til renoveringsarbejdet af Enkehuset og giver et indblik i Christiansfelds og Brødremenighedens historie. Udstillingen skal vække nysgerrighed og lyst til at udforske UNESCO-byen Christiansfeld nærmere , fortæller kommunikationschef Karen-Maria Dixen fra Museum Kolding til Fællesavisen.

Udstillingen finder sted i Christiansfelds 250 års jubilæumsår. Senere på året kan du også, som tidligere omtalt her i Fællesavisen, besøge en jubilæumsudstilling om Christiansfelds grundlæggelse. Ligesom der kommer til at ske andre fejringer af 250 året.

Louise Klinge

– Jeg blev inspireret til at lave udstillingen, fordi jeg opdagede, at Museum Kolding i sin genstandssamling har en Haube (red. Kyse), som en af Brødremenighedens kvinder har båret. Hauben er én af de genstande vi viser på den lille udstilling, som måske ikke verdens største  om Christiansfeld, men jeg håber den kan inspirere til at gå på oplevelse i byrummet”,  siger museumsinspektør Louise Klinge..

Ud over Museum Koldings egne genstande, indeholder udstillingen også genstande fra Brødremenigheden genstandssamling, lige som Christiansfelds lokale ovnsætter Hans Dines Schmidt har bidraget med originale kakler fra den kendte Christiansfelderkakkelovn./ sebro.

 

Se også