Jordrup kæmper for ny dagligvare butik

Har allerede nu er der tilsagn om knap 850.000 kroner - men der er dog et stykke vej endnu før målet er nået!

I Jordrup satses der  bravt på at åbne en “min Købmand” fra 1. august, som erstatning for lukket Dagli’Brugs. (Foto: Dagrofa).

JORDRUP: Der er nu giver tilsagn om på lige knap 850.000 kroner til brug for en ny dagligvarebutik i landsbyen Jordrup. Og tilsagnene er kommet i hus efter et orienteringsmøde for nylig og et indslag i TV2 i forbindelse med Coop’s lukning af Irma-butikkerne. Men det er stadig ikke nok. Der skal flere penge til, før drømmen om ny købmandsbutik i landsbyen kan realiseres.

Som tidligere omtalt her i Fællesavisen, så er en gruppe af borgere i landsbyen i fuld gang med at samle penge ind til en ny butik, som skal afløse landsbyens Dagli’Brugs, som Coop har besluttet at lukke fra udgangen af februar.

En af gruppens frontkæmpere, Tommy Lauritzen, meldte mandag aften ud til avisen, at man er optimistisk. Men der skal omkring to millioner kroner på kontoen før, ”Min Købmand” kan åbne i landsbyen kan realiseres. Målet er åbning af ny butik 1. august i år.

Derfor skal de to millioner kroner gerne være i hus omkring den 1. mart, hvis det skal nås at forhandle et køb af bygning, ordne forskellige formalia, renovere butikken og finde en købmand, som vil drive butikken, lyder det fra Tommy Lauritzen.

Der kan ses i det foreløbige indsamlingsresultat, at hovedparten af bidragsydere kommer fra Jordrup, som er lokalområdets hovedby, mens oplandet omkring byen kun ind til nu i mindre grad har støttet indsamlingen.

I forbindelse med støtte til indsamlingen til en ny dagvarebutik, kan der doneres et beløb efter eget ønske. Der også købes anpartsbeviser til 2.500 kroner pr. styk.
Fra beboergruppen oplyses videre, at også lokale foreninger har doneret penge til indsamlingen, og har samtidig lovet at lægge alle deres fremtidige indkøb ved den lokale købmand. /sebro.

 

Se også