Andreas Schou skal til World Cup-finale i USA

Springrytteren fra Absolute Horses ved Sommersted sikrede sig med hesten Darc de Lux pladsen til det store stævne i Omaha med en flot fejlfri runde i Göteborg.

Andreas Schou jubler efter sidste forhindring – finalepladsen er sikret.

Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup tog til Göteborg med hesten Darc de Lux for at sikre sig en plads i World Cup-finalen i ridebanespringning i USA. Og det lykkedes i den grad.

Før stævnet – sæsonens sidste kvalifikation – lå han som nummer 16 i den vesteuropæiske liga.

De bedste 18 kommer med til finalen. Og med en fejlfri runde rykkede han op som nummer otte på den endelige liste. Så der var ingen tvivl om deltagelsen.

Der var 36 ryttere i kvalifikationsklassen i Sverige – og kun fire af dem red fejlfrit og kom dermed i omspringning. Andreas satsede hårdt her og endte med en nedrivning og dermed fjerdepladsen.

– Vi kom for at sikre os finalepladsen, og det lykkedes, sagde en glad Andreas efter springningen. I omspringningen satsede jeg, og det gav så en nedrivning. Men det gjorde ikke så meget her.

Han lægger ikke skjul på, at målet er at være fejlfri gennem alle dagene i World Cup-finalen.

– Vi går selvfølgelig efter at vinde. Darc er en af de bedste heste i verden, så det er ikke umuligt, lød det fra den glade rytter.

Darc de Lux og Andreas Schou i fin stil over forhindringerne i Göteborg.

Fra hele verden

Finalen holdes fra den 4. til den 8. april i Omaha i Nebraska. Deltagerne – cirka 40 – kommer fra hele verden. De har kvalificeret sig i forskellige geografiske ligaer, hvor Danmark er i den vesteuropæiske liga.

Det er den største, og den kommer med cirka halvdelen af deltagerne. Hestene herfra flyves fra Belgien sidst i marts.

Vejen til sejren er lang. Der lægges ud med en opvarmingsrunde. På dag to rides første finalerunde – en tidsspringning, hvor fejl regnes om til tid.

Anden finalerunde på tredje dag er en almindelig springning, hvor fejl og tid tæller, og hvor der er en omspringning for de fejlfrie. Efter en hviledag slutter stævnet på femtedagen den 8. april med tredje finalerunde. Her kan kun de bedste 30 fra anden finalerunde være med.
De rider en runde, og de 20 bedste fra denne kommer med til den afsluttende runde, hvor sværhedsgraden strammes en tand.

/eng

Se også