Farverig islandsk kunst udstilles i Tyrstrup sognehus

Ny udstilling i Tyrstrup Kirkes sognehus frem til 31. maj. Fernisering søndag den 12. marts, hvor alle er velkomne.

Maria Óskarsdóttir er opvokset på Island, men bor nu i Jels.

Søndag den 12. marts kan du efter gudstjenesten i Tyrstrup Kirke møde den nye udstiller i sognehuset, når menighedsrådet og kunstudvalget inviterer til fernisering på Maria Óskarsdóttirs skønne og farverier malerier.

– Den vilde, islandske natur har været omdrejningspunktet for min opvækst i Island, og jeg har altid været vild med at være i naturen. De islandske sagn og historier – blandet med en sund fantasi – er grundlaget for den kreativitet, der har fulgt mig hele livet, fortæller Maria Óskarsdóttir.

I 2004 flyttede hun og familien (mand, tre børn og en kat) til Danmark for at bosætte sig i Jels. I dag bruger hun det meste af sin fritid på at male, og det er 26 af disse malerier, som besøgende i den kommende tid har mulighed for at se i sognehuset.

– Foruden naturen spiller også bøger en stor rolle for mig i mit daglige liv. Jeg henter i litteraturen stor inspiration til mine billeder, forklarer hun.

Til ferniseringen den 12. marts serveres der et lille glas og lidt snack, og det er tillige muligt både at høre Maria fortælle mere om sine billeder – og selv spørge ind til disse. Udstillingen kan ses i sognehuset frem til den 31. maj.

/eng

Se også