Fremstillede hash og stjal el uden om måler

VAMDRUP:  Et ægtepar fra Vamdrup har været en tur på anklagebænken i Retten i Kolding. Det handler om en 32-årig mand og en 33-årig kvinde. Begge af asiatisk afstamning.  De er tiltalt og dømt for at have dyrket 206 cannabisplanter ulovligt i et såkaldt ”skunkevæksthus”, som der kunne fremstilles 5,8 kilo hash af. Det skriver Jv.dk, som har været en tur i Retten i Kolding.

Da det handler om en ret stor mængde hash, mente anklagemyndigheden, at produktionen var sat i værk med salg for øje med en gedigen indtjening til følge.

Ægteparret er endvidere tiltalt for at have monteret to el-tavler uden om husets officielle måler, så man ikke kunne se, hvor meget strøm, de reelt brugte.
Det har angiveligt stået på i en periode på halvandet år, fra 1. november 2017 til 6. maj 2019. Ifølge anklageskriftet har de to stjålet strøm fra energiselskabet TREFOR netop til dyrkningen af cannabissen. Tyveriet blev vurderet til 25.000 kroner.

Ægteparret købte huset i Vamdrup, hvor de i dag bor med deres to børn, i 2015. De forklarede i retten, at hashproduktionen blev startet op for at tilbagebetale en gæld, som var opstået ved spil.
De blev idømt seks måneders betinget fængsel med vilkår om 120 timers samfundstjeneste. Der var også påstand om udvisning, men det blev ikke aktuelt, fordi straffen blev gjort betinget. Ægteparret accepterede straffen. /sebro.

Se også