Lægger op til unik koncert på Skamlingsbanken om Grundtvigs liv og tanker

Besøgscentret på Skamlingsbanken danner på ny ramme om en unik begivenhed. Denne gang med en fortællerkoncert om Grundtvigs liv, tanker og ideer.
N.F.S. Grundtvig (Portrætmaleri af C.A. Jensen)

SKAMLING: ”Grundtvig lever”. Det er budskabet i en fortællekoncert, som snart kan opleves på Skamlingsbanken.

Koncerten lægger op til at give publikum en energisk introduktion om Grundtvigs liv og tanker – formidlet gennem fællessang, storskærm, medrivende musik, fortællinger, lydlandskaber og aktiv deltagelse.

Netop Skamlingsbanken har en særlig relation til den store danske digter og præst N.F.S. Grundtvig. Stedet var nemlig et vigtigt samlingspunkt for den nationale bevægelse i 1800-tallet, hvor Grundtvig var en central figur.

For 180 år siden stod netop Grundtvig på talerstolen på Skamlingsbanken foran en stor skare mennesker og talte i fem kvarter om sine tanker. Derfor er det særligt passende, at det historiske sted nu dannet ramme om koncerten.

Bag fortællekoncerten står Bolette Elvstrøm og Jacob Wind Elvstrøm. Bolette Elvstrøm har erfaring som efterskoleforstander, teaterinstruktør, forfatter og foredragsholder. Jakob Wind Elvstrøm komponerer, spiller og underviser i musik, og har en baggrund som uddannet saxofonist fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerten på Skamlingsbanken finder i Besøgscentret sted torsdag den 30. marts og varer ca. 90 minutter. /sebro.

 

 

 

Se også