Kan I ikke se fordelene ved kæmpevindmøller?

Læserbrev: Der var en gang, hvor jeg var fuldstændig overbevist om, at kæmpevindmøller på ca. 180 meter hørte hjemme på eller ved havet og IKKE på land….

Nu er jeg ikke så overbevist mere, og dette skyldes ene og alene alle de mange fordele ved projektet med kæmpevindmøller på land (i Højrup/Farris/Stepping/Ødis Bramdrup området), som (det meste af) byrådet i Kolding kommune heldigvis er fortalere for.

Der er SÅ mange fordele ved kæmpevindmøller på land og de 4 stk., der er planlagt i det område, hvor jeg bor, bliver forhåbentlig ikke de sidste!

Prøv at tænke på, at de planlagte vindmøller er så høje, at der skal være lys på møllerne, og da vi jo herude på landet ikke har gadelys på vores landeveje, så er fortællingen om det ”Mørke Jylland” meget snart et overstået kapitel…

Og jeg vil glæde mig til sommertiden, hvor jeg nu med god samvittighed kan sidde DOBBELT så lang tid på vores terrasse og slikke sol uden fare for solskoldning pga. skyggekast fra vingerne, lækkert…

De lokale ejendomsmæglere får også rigtig god tid til at tage sig af kunder i andre områder, da vi IKKE kommer til at forstyrre dem med arbejde.

De påstår, at der ikke er nogen, som gider bo i et område med vindmøller – det forstår jeg ikke – men hvis en eller anden her i området gerne vil sælge sit hus eller sin gård, så vil jeg foreslå, at man kontakter en af de 2 lodsejere, som ejer jorden, hvor vindmøllerne skal stå og som p.t. IKKE bor i området, for det MÅ da være oplagt, at de kunne være interesserede i at flytte herud; det ville da være synd, hvis de skulle gå glip af alle fordelene….

Og hvor er det en fornøjelse at erfare, at de 2 lodsejere kommer til at tjene MASSER af penge på dette projekt… Mange af byrådets medlemmer må have samme Abba yndlingssang som mig, nemlig ”The Winner takes it all, the loser has to fall” – den er altså også fantastisk… Og forskellen mellem rig og fattig i Danmark bliver bare større og større – ja, her må jeg nok skuffe mange: ”Robin Hood” er altså HELDIGVIS kun et eventyr….

Og hvis jeg tænker på, hvor MANGE kilometer jeg har travet i forskellige skove i håbet om at se et rådyr, dådyr eller bare en hare, ja så har projektet sørme også løsningen klar på den udfordring, for der skal jo også opstilles solceller sammen med vindmøllerne i energiparken, som bliver et SUPER fint grønt område med korridorer, så vildtet FRIT kan færdes, så er det jo bare at pakke madkurven og sætte sig og vente…

Jeg er næsten overbevist, hvad med dig?

(Ironi KAN forekomme…)

Dorte Bonde, Gl. Møllevej 44, Ødis Bramdrup, 6580 Vamdrup

Se også