Bryd løftet om stilstand

Søren Rasmussen
Gruppeformand
Dansk Folkeparti i Byrådet
Primulavej 7
6000 Kolding

LÆSERBREV: Da vi i Kolding Kommune fik nyt flertal i Byrådet og ny borgmester 1. januar 2022, var de fleste nok spændte på, hvad det ville betyde.

Nogen – der ikke kender Knud Erik Langhoff og de tre, han har indgået alliance med – har måske tænkt: Det konservative Folkeparti har ikke haft borgmesterposten siden før 1962, så de skal nu virkelig vise, at de gør en stor forskel.

Har man tænkt således, så blev man hurtigt skuffet, da den nyvalgte borgmester meddelte, at man ikke skulle forvente, at der skulle ske noget de kommende fire år. På det område må man sige, at borgmesteren er ordholdende. Jeg tror dog, alle ville tilgive ham, hvis han brød det løfte og i stedet indbød til samarbejde om udvikling af Kolding Kommune til gavn for os, der bor og arbejder her.

Der er ganske meget aktivitet. Der afholdes virkelig mange møder, hvor alle Byrådets udvalg skal lave materiale om deres gode hensigter. Der afholdes endnu flere møder, hvor det drøftes, hvorfor der ingenting kan ske, og hvad man nu kan afvikle og forringe.

Man kan ikke en gang få fremstillet en plan for, hvorledes man skal forsøge at tiltrække nye uddannelser til Kolding. Man bevilliger 500.000 kr. Men ved ikke, hvortil de skal anvendes, hvad det koster, hvem der skal udføre arbejdet og hvordan. Imens er man i Vejle langt foran og i fuld gang med lobbyarbejdet på Christiansborg.

Dansk Folkeparti opfordrer til, at man dropper ideen om evig stilstand og i stedet inviterer til samarbejde om udvikling og fremgang.

Se også