Lokomotivfolket bliver på sporet

LUNDERSKOV: Lokomotivfolket i Sydjyllands Veterantog, som holder til ved og i den gamle DSB-remise i Lunderskov bliver på sporet. Det er nemlig i sidste øjeblik på en generalforsamling lykkedes at få valgt både en bestyrelse og en ny formand.

Den nye formand hedder Lars Ole Hansen, og han bor i Andst. Og han ved, hvad han går ind til, idet han er mangeårigt medlem af klubben – og har også tidligere været i bestyrelsen og formand for aktiviteterne ved remisen, som har adresse på Bakken i Lunderskov.

Bestyrelsen i veterantogsklubben ser nu således ud: Lars Ole Hansen, formand og sekretær. Fini Rosenberg, Rugsted, driftsbestyrer og Lars Thiesen, Hejlsminde, kasserer.

Det var ellers lige før, at klubben kørte af skinnerne. Umiddelbart før generalforsamlingen stod klubben nemlig uden folk til de to vigtige poster som formand og sekretær og var dermed truet af lukning.

Situationen skyldtes, at den hidtidige formand, Henrik Cordtz, efter eget ønske trådte tilbage.
Men nu damper det altså fortsat fra den gamle remise i Lunderskov. Men det betyder ikke, at alle problemer er løst. Klubben står over for store udfordringer. Det gamle nostalgiske veterantog mangler nemlig nu skinner at køre på.

Det skyldes primært, at et nyt signalanlæg hos Bane Danmark har sat en stopper for mere end 40-års indtægtsgivende kørsel på strækningen mellem Vejle og Jelling. Endvidere står klubben også over for krævende vedligeholdelse af det gamle nostalgiske togmateriel. Og alt arbejde udføres af frivillige.

/sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.