Hvad betyder påsken for dig?

For nogen betyder den afslapning, for andre ekstra travlhed og for nogen en tid til reflektion. Tina Schack Jensen, Børnehuset Troldblomst, og Judith Nielsen Legarth, Tyrstrup og Hjerndrup kirke, svarer her.givet deres svar på spørgsmålet: Hvad betyder påske for dig?


”For mig betyder påske, at foråret er på vej. Påskeliljer står i fuldt flor eller titter frem sammen med andre forårsbebudere, alt efter vejret i tiden op til,” siger Tina Schack Jensen, Institutionsleder i Børnehuset Troldblomst.

Tina Schack Jensen,
Institutionsleder i Børnehuset Troldblomst

”Der er tid til hygge med familien, børnene kommer hjem fra deres studier i storbyerne og traditioner, såsom tid til at lave lækker mad, lammekølle med ramsløg, nybagte boller til morgenkaffen, tid til at læse i bøger, lysere aftener, tid til at lave ingenting, men bare lade dagene gå med hygge og samvær, er fantastiske. Hvis man er så heldig at have fri i dagene op til helligdagene, er det en længere forårsferie, der venter forude.”

Et frirum til familien

”Jeg håber, at alle de familier, jeg har kendskab til via mit arbejde, finder noget hyggeligt at lave sammen. Både dem, der har økonomiske midler til en forårsrejse sydpå, men også dem, der skal være i hjemmet.

Påsken er et frirum fra hverdagens travlhed og rutiner for alle, både børn og voksne, og det behøver ikke koste noget at få nogle dejlige oplevelser sammen. Naturen kan bruges på mange måder, og det har vi som familie med 3 drenge altid benyttet os af, da de var mindre,” siger Tina Schack Jensen.

En stor højtid

Judith Nielsen Legarth,
Sognepræst ved Tyrstrup og Hjerndrup kirke

“Påsken er kirkens helt store højtid, hvor vi følger Jesus, når ham tiljubles som befrieren,” siger sognepræst Judith N. Legarth.

”Vi følger ham, når han spiser sit sidste måltid og bliver forrådt af en af sine nærmeste. Vi følger ham i smerten, forladtheden og døden. Og vi følger ham, når han vinder over døden og rejser sig fra graven. Jeg elsker påsken med dens drama og store følelser, med det fortvivlende mørke og forladtheden, med lyset og livet, som vinder på trods. Jeg elsker påskens håb og tro. Og så er jeg også ret vild med de mange stærke salmer med deres dybde og klang.”

Se også