Kommunen handler hurtigt i byggesag, og baner vej for ny Rema-butik i 2024

Måske kan det nye Rema1000-butik allerede stå klar i sommeren 2024. (Foto: Rema.dk)

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

LUNDERSKOV: Der handles åbenbart hurtigt fra Kolding Kommune i sagen om opførelsen af en ny Rema1000-dagligvarebutik i Lunderskov Nord. Allerede nu er der vedtaget et tillæg til bestående kommuneplan og et forslag til en lokalplan, som skal være med til at bane vejen for hurtig opførelse af dagligvarebutikken.

Det er kommunens udvalg “Plan og Teknik” og forvaltning, der har arbejdet så hurtigt i sagen, at et forslag til en lokalplan for området allerede forventes sendt ud i de krævede otte ugers offentlig høring i perioden primo maj 2023 – ultimo juni 2023.

Og det kan betyde, at byen formentligt kan få sin nye dagligavebutik inden sommerferien 2024, som Rema1000 ønsker det.

Den nye lokalplan og tillæg til kommuneplanen handler, som tidligere omtalt her i avisen, om et område ved Reinholdts Bakke og Kongsbjerg i Lunderskov Nord, som nu og fremover også skal rumme en tankstation. Området er i dag udlagt til blandet erhverv og bolig.

Der har været indkaldelse af idéer og forslag til kommuneplantillægget, uden der indkom svar. Og den seneste vedtagelse af lokalplanforslaget i Plan og Teknik betyder, at projektudvikleren, Rema1000, kan komme videre med sin nye dagligvarebutik med tilhørende parkeringsarealer. Samtidigt åbnes der også mulighed for, at der kan udlægges arealer til andre butiksformål – eller enkeltstående butikker – med henblik på at betjene lokalområdets daglige forsyning. I øjeblikket har byen kun en dagligvarebutik, og det er SuperBrugsen i midtbyen.

Den videre gang i det kommunale system for sagen er, at forslaget til lokalplanen skal en tur gennem udvalget Økonomi og Strategi og byrådet, inden det sendes ud i den offentlige høring.

Og når høringen er afsluttet, skal eventuelle indsigelser fra borgere og andet godtfolk behandles før endelig vedtagelse i byrådet, og det ventes at ske således, at Rema1000 kan åbne sin nye butik i Lunderskov til den planlagte tid, næste sommer.

Se også