Lisbeth bliver ny skoleinspektør i Christiansfeld

Den nuværende leder af Fynslundskolen i Jordrup skifter til Christiansfeld Skole, som ligger tættere på familiens hjem i Sdr. Stenderup.

Af Henri Nissen

Lisbeth Askjær-Hansen tiltræder den 12. juni som nye skoleinspektør på Christiansfeld Skole.

Hun afløser den tidligere skoleleder Henriette Aaby, der stoppede for nylig efter kun tre år på posten.

– Jeg kender min forgænger og glæder mig til at gå videre med nogle af de spændende projekter, som er startet op på skolen, siger Lisbeth. Hun har de sidste halvandet år været skoleleder på Fynslundskolen i Jordrup, men skifter nu til den lidt større skole i Christiansfeld.

– Jeg har bestemt været glad for at arbejde på Fynslundskolen. Og når jeg nu stopper efter så kort tid, så er det en kombination af flere ting. Dels synes jeg som nævnt, at der er gang i nogle spændende projekter, som jeg gerne vil stå i spidsen for, dels ligger skolen tættere på mit hjem i Sdr. Stenderup. Og endelig så kunne jeg ikke lade den mulighed gå fra mig at komme til Christiansfeld med al den kultur og historie, der findes her. Og det rige foreningsliv.

Lisbeth Askjær-Hansen var forud for lederjobbet på Fynslundskolen i Jordrup i mange år ansat på Koldings største skole, Lyshøjskolen, som lærer og senere afdelingsleder.
Forud var hun også ansat på Stepping Skole, før den blev til friskole.

– Din forgænger var her kun i tre år. Hvorlænge regner du selv med at blive?

– Jeg glæder mig meget til at starte op i Christiansfeld. Og jeg tænker helt klart, at det ikke skal være for en kort periode. Det er for den lange bane, svarer Lisbeth Askjær-Hansen.
Mens der på Fynslundskolen kun er ca. 100 elever, er der på Christiansfeld Skole ca. 400 elever. Skolen er også overbygning for Sjølund-Hejls Skole, der kun går til 6. klasse.

– Christiansfeld Skole er en tosporet skole hele vejen op. Men samtidig er Christiansfeld en mindre by, som minder mig om den baggrund, jeg selv har. Jeg kan godt lide den slags byer, hvor skolen stadig spiller en vigtig rolle, siger Lisbeth, som selv er vokset op i Almind og har gået på Alminde-Viuf Fællesskole.

I dag bor hun i Sdr. Stenderup nordøst for Christiansfeld sammen med sin mand Adam og deres i alt 5 sammenbragte børn mellem 12 og 20 år.

De er selv forældre med børn i en skole. Og desuden er Adam også skoleleder, nemlig på Sct. Severin skolen i Haderslev.

Fritiden bruger familien bl.a. på gåture i naturen og forenings- og kulturtilbud på Stenderup-halvøen.

Se også