Dyrt at bo på nyt privat friplejehjem

Også for dyrt på nyt privat friplejehjem, mener formanden kommunens seniorudvalg Søren Rasmussen (DF).

Her i lokalområdet drives Plejehjemmet Elim i Vamdrup som privat friplejehjem.


KOMMUNEN: Hvis der vælges at bo på det nye friplejehjem, som skal opføres i Kolding, er det nok nødvendigt, at have noget på kontoen i banken at spæde til med. Prisen for en bolig bliver 10.000 kroner om måneden – og det betyder, skal der selv betales, så ryger hele folkepensionen – og lidt til – alene til huslejen.

Og så er der endda ved forhandlinger mellem konsortiet, Mariahjemmene, der står bag de nye friplejehjem og kommunen opnået en nedsættelse af lejen fra oprindeligt 13.000 kroner pr. måned, skriver JV.dk.

Søren Rasmussen – i kamp mod høj pris på kommende privat plejehjem .

Søren Rasmussen (DF), formand for kommunens seniorudvalg, er glad for, at prisen nu er skruet i nedadgående retning, men han jubler ikke. Han giver derimod udtryk for, at det er nødvendigt at kommunen fastholder planen om, at det næste plejehjem skal være et kommunalt drevet plejehjem.
Af Jv.dk fremgår videre, at kommunens dyreste plejehjemsboliger er i Teglgårdsparken i Kolding, hvor huslejen er på 8565 kroner om måneden. Men her understreger Søren Rasmussen, at specielt ved dette hjem og prisen på huslejen er, at boligerne er større end normalt blandet andet, fordi bygningen oprindeligt blev opført til ældreboliger.
Det nye friplejehjem opføres ved Byparken i Kolding, hvor der tidligere har ligget et hotel.  Det får 80 lejligheder, og planen er, at det skal stå færdig til indflytning i sommeren 2025. /seb.

Se også