BDM vil fortsat udsende missionærer og volontører

Arngeir Langås og Jørgen Bøytler.

Mens en del andre missionsselskaber er holdt næsten op med at udsende danske missionærer, vil Brødremenighedens Danske Mission (BDM) i Christiansfeld fortsætte.

– Vi holder fast i at være et sendende missionsselskab og arbejder intenst på, at missionærkandidater har og får de kvalifikationer, de skal bruge til opgaverne, sagde formanden for BDM, pastor Ph.D. Jørgen Bøytler, i sin beretning på BDMs generalforsamling i Christiansfeld søndag den 14. maj.

I Tanzania har BDM seks missionærer udsendt og i 2022 har BDMs ungdomsafdeling haft 16 volontører udsendt til at arbejde med børn i Sikonge og Sumbawanga. Desuden arbejder BDM i Congo, Burundi, Albanien og på Vestbredden i Israel.

Generalsekretær Arngeir Langås kunne med glæde fortælle, at en ny missionærfamilie er klar til at blive sendt til Tanzania 1. august: Bettina og Morten Poulsen skal sammen med deres to børn bo i Mwanza, hvor de skal støtte Brødrekirken i regionen.

100 år for spedalske

Sundhedsarbejdet står centralt for missionsselskabet. I oktober er det 100 år siden Brødremenigheden engagerede sig i forebyggelse og behandling af spedalskhed ud fra Missionshospitalet i Sikonge, syd for Tabora i Tanzania.

– Vi har netop afsluttet et sundhedsprojekt i Østcongo, hvor børnedødeligheden nu er faldet, takket være oplysning om hygiejne og adgang til rent drikkevand, fortalte generalsekretær Arngeir Langås.

Biskop: Søg efter Gud

Blandt talerne var biskop Thomas Reinholdt Rasmussen, Aalborg. Han talte imod tidens tendens til, at enhver skal finde sig selv.

– Det lyder ensomt at man primært skal finde sig selv. Jesus kom for at føre os ud af egoets fangenskab og ind i fællesskab med Faderen, sagde biskoppen.

Løbner/Henri.

Se også