De nyder bare at synge afslappet

Man kommer, når man kan, og synger sammen med hver sit næb.

Birgitte Ekholm Gaardsted og Povl Kristensen har altid haft en fælles interesse for sang og musik ud over deres fuldtidsjobs og andre passioner. Det kommer andre til gavn.

I flere år har de haft lyst til at dele deres glæde ved musikken med andre sanglystne mennesker. Men det måtte gerne være afslappet. Det skulle altså ikke være et rigtigt kor, og dem er der også mange af i området.

For knap to år siden lånte de et lokale på Christiansfeld Skole og annoncerede starten på ’Syng sammen’-aftenerne.

Sanggruppen er nu på op til 22 deltagere, og der er plads til flere.
Man deltager, når man kan, der er ingen tilmelding.

– Mange mennesker holder af at synge, og fællessang er jo en del af vores kultur og en dejlig dansk tradition, som fik et nyt opsving under coronakrisen, siger Birgitte.

– Der stilles ingen krav til deltagerne ud over lysten til at synge, og man går garanteret gladere hjem, end man kom. Repertoiret er bredt, og deltagerne er selv med til at bestemme aftenens sange.

Højskolesangen bliver brugt flittigt, og en sangmappe, der bliver tykkere og tykkere, bidrager med både kendt og mindre kendt stof. Blandt de populære sange er ’Du kom med alt det, der var dig’, ’Nu går våren gennem Nyhavn’ og Anne Linnets og Kim Larsens sange, men der kommer også mange nye sange til. Det går for eksempel rigtig godt med at synge i kanon. Humøret er højt, og der bliver grinet og hygget.

Hvis man spiller et instrument, er man velkommen til at tage det med. I den forløbne sæson har Poul Erik for eksempel glædet holdet med sit harmonika-spil. Birgitte har sin guitar med, men akkompagnerer mest på klaveret. Efter en times sang er der kaffepause med tid til lidt snak.

Sæsonen er nu slut, men der er lige et ekstra arrangement. Den 20. maj tager en gruppe fra holdet til Ballum ved Vadehavet for ’at hente tidevandet ind’ sammen med digteren Jens Rosendahl.

Den sangglade flok mødes igen den 29. august og derefter en gang om måneden: 20. september, 10. oktober, 15. november, 5. december, 9. januar, 7. februar, 5. marts, 3. april og 14. maj. Og Birgitte opfordrer til at tage naboen og kaffekurven med!

Se også