Sønderjyllands Symfoniorkester i Christiansfeld

Spiller wienerklassiske værker med violinisten Anna Agafia.

Anna Agafia spiller på en Gagliano-violin fra 1763.

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld den 1. juni og i Ansgar Kirke i Flensborg den 2. juni kl. 19.30.

Orkestret spiller ”Wienerklassiske Mesterværker” i samarbejde med Christopher Lichtenstein, musikchefen ved Den Jyske Opera, og den unge danske Anna Agafia, en violinsolist med talrige priser. Agafia spiller på en Gagliano-violin, et kendt violin-familienavn, fra 1763, der venligst er udlånt af Augustinus Fonden.

Mozarts, Beethovens og Hayds symfonier

Koncerten indledes med Mozarts symfoni nr. 29, som er en af hans bedre kendte tidlige symfonier. Den kombinerer Mozarts intime kammermusikalske stil med en både ildfuld og impulsiv musikalitet. Violinsolisten Anna Agafia spiller Beethovens lyriske og smukke romance i F-dur.

Herefter afsluttes med Haydns symfoni nr. 103.

Symfonien var den ellevte af tolv, der blev komponeret til koncerter i England under Haydns to rejser dertil (1791–1792, 1794–1795), arrangeret af impresarioen, Johann Peter Salomon. Haydns musik var kendt i England længe før komponisten rejste dertil, og det engelske musikliv havde længe udtrykt ønsket om, at Haydn skulle besøge England. Komponistens modtagelse i England var meget succesfuld, og de engelske besøg var nogle af de mest frugtbare og lykkelige perioder i hans liv. Haydn komponerede ”Drumroll”-symfonien, mens han boede i London i vinteren 1794–1795.

Se også