Chokmåling i Vamdrup: 136 bilister blitzet på Koldingvej

Dette fotoudstyr er flere gange inden for spottet på Koldingvei Vamdrup. . Udstyret er i stand af snuppe fartsyndere i begge retninger (Foto: FDM)

VAMDRUP: Der køres alt for hurtigt på Koldingvej i Vamdrup. Ikke færre end 136 bilister røg i fælden og blitzet med bøder til følge. Og det har overrasket politiet, ikke mindst fordi netop Koldingvej og Jernbanegade i Vamdrup i forvejen er kendt som yndede steder at kontrollere fart.

Målingerne i Vamdrup blev foretaget over en periode på bare syv timer. Det skete i forbindelse med en kampagne, hvor politiet netop satte fokus på fart. Og resultatet i Vamdrup satte absolut rekord i kampagnen, som kørte over hele politikredsen, hvor i alt 649 bilister røg i fælden for at køre for hurtigt.
Fangsten i Vamdrup svarer alene til næsten tyve procent af samtlige overtrædelser målt med AKT fotovogne i hele kampagneugen, lyder fra Sydøstjyllands Politi.
Højdespringeren for hurtighed blev dog snuppet på Diagonalvejen ved Give med en hastighed på 165 km/t, hvor der kun måtte køres med højst 80 km/t.

Pas på! Her steder på Koldingvej  (øverst)  og Jernbanegade ved Frederikkelund i Vamdrup, hvor politiet endda meget ofte kontrollerer fart.

Politiet understreger, at netop for høj hastighed og landevejskørsel er kombinationen til flere alvorlige uheld – og desværre også ofte med dødelig udgang.
Også en ung mand blev fanget af lovens lange arm og anholdt efter et mislykket forsøg på flugt. Han blev spottet med høj fart af en politiets civile patruljebiler, som også under kampagnen holdt godt øje med fartsyndere.
Sydøstjyllands Politis operative færdselsafdeling oplyser, at denne hændelse samt flere overtrædelser af Straffelovens § 252 at den unge mand blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten valgte at varetægtsfængsle ham i 4 uger. Og herefter følger nu et retsligt efterspil.

Straffeloven § 252
I straffelovens paragraf hedder det:
” Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed”. /seb

Se også